Mullu kodumaa koondist juhendama palgatud 53-aastase Itoudise leping Kreeka alaliiduga oleks kestnud veel ühe aasta, aga esmaspäeval teatati koostöö enneaegsest lõpetamisest.

„Rahvusmeeskonna heaolu, mis ühendab Kreeka fänne ja kelle huvid on kõigi prioriteet - nagu ka viimasel peatreeneri ja presidendi Evangelos Lioliose kohtumisel rõhutati - viis sellise otsuseni,“ seisis kohaliku korvpalliliidu avalduses. Pressiteates toodi veel välja, et koostöö lõpetamise üheks põhjuseks on ka kattuv graafik seoses järgmise aasta juuli alguses toimuva Pariisi olümpia kvalifikatsiooniturniiri ning Itoudise kohustustega koduklubis Istanbuli Fenerbahce.

Kui olümpia kvalifikatsiooniturniir toimub 2. - 7. juulini, siis Türgi kõrgliigahooaeg peaks lõppema juunis. Lisaks pallib Fenerbahce Euroliigas, kus hooajale tõmmatakse joon alla mais.

Mullusel EM-il jõudis Kreeka Itoudise juhendamisel veerandfinaali, kus kaotati hilisemale pronksmedalistile Saksamaale. Tänavusel MM-il edenes Kreeka vahegruppi, kus jäädi alla nii Leedule kui Montenegrole. Kreeka lõpptulemuseks jäi 15. koht.