32-aastane Diggins on ka varem avalikult rääkinud sellest, kuidas ta oma sportlaskarjääri algusaastatel buliimia all kannatas. Vanemate julgustusel ravile pöördunud suusataja paranes, kuid nüüd tõstis vana probleem taas pead.

„Kuigi see pole lihtne, tahan teiega midagi jagada,“ alustas Diggins. „Pärast 12 terve inimesena elatud aastat olen sel suvel pidanud võitlema taas söömishäiretega. Mul läheb praegu palju paremini tänu ümbritsevatele inimestele. Tahtsin seda ikkagi jagada, sest see pole täiuslik taastumislugu – see on tõeline, toores ja räpane ning see on okei.“

Seekord tegutses ta pärast sümptomite ilmnemist kiiresti ja rääkis probleemist oma lähedastele, kellelt sai ta enda sõnul kohe väärtuslikku tuge. Ta julgustab teisi probleemide käes vaevlevaid inimesi samuti kiiret abi otsima.

„Minu puhul on tunne, et ma ei suuda oma elu kontrollida tavaline. Olen võtnud asju liiga suure survega, mistõttu olen tihtipeale üle pingutanud,“ lisas Diggins.

Möödunud hooaeg kujunes ameeriklannale äärmiselt edukaks. Ta võitis Planica MM-il karjääri esimese individuaalse tiitlivõistluste kuldmedali, kui jäi võitmatuks 10 kilomeetri vabatehnikasõidus.

„Töötan oma meeskonnaga iga päev selle nimel, et oleksime trennis ja võistlustel minu tegutsemisega rahul. Nüüd palun teie lugupidamist ja usaldust ning sean oma tervise esikohale. Tervislik ja õnnelik elu on kõige olulisem eesmärk,“ lisas ameeriklanna.