Rootsi teivashüppaja alustas võistlust kindlalt ning kindlustas juba kuue meetri ja kahe sentimeetri ületamisega Eugene´i etapivõidu.

Seejärel pandi latile kõrguseks 6.23, mis tähistas uut maailmarekordit. 8. septembril toimunud Brüsseli Teemantliiga etapil ründas Duplantis samuti seda kõrgust, kuid toona jäi see napilt alistamata.

Eugene´is sai see viga parandatud. Duplantis ületas 6.23 esimesel katsel ning parandas enda nimele kuulunud maailmarekordit, mille ta hüppas veebruaris Clermont-Ferrandis, ühe sentimeetriga.

Teise kohta teenis teivashüppes filipiinlane John Obiena (5.82) ja kolmandana lõpetas ameeriklane Sam Kendricks (5.72).

„Mul on siin pereliikmed ja sõbrad, mistõttu soovisin väga seda kõrgust ületada. Olen mitmel korral tänavu tundnud, et saan sellega hakkama, kuid detailid pole siiani paigas olnud,“ analüüsis Duplantis võistluse järel. „Olin pika hooaja tõttu veidi väsinud. See on lihtsalt uskumatu.“

Duplantise ülemvõim tänavusel hooajal oli mäekõrgune. Ta osales kokku 17 võistlusel ning lõpetas 16 korda poodiumi kõrgeimal astmel. Ainus tagasilöök tabas teda juulis Monaco Teemantliiga etapil, kus ta oli tulemusega 5.72 neljas.