Stroll tegi laupäeval sõidetud kvalifikatsiooni esimese sessiooni lõpus avarii, misjärel tema masina eesmisest vasakpoolsest osast ei jäänud midagi järele. Stroll viidi arstlikkusse kontrolli, kus ta tunnistati terveks.

Nüüd teatas meeskond, et Stroll jätab pühapäevase põhisõidu vahele, kuna tehtud avarii annab endiselt tunda. „Pärast Singapuri GP kvalifikatsioonis tehtud avariid oleme jõudnud kokkuleppele, et Stroll ei osale põhisõidul,“ teatas Aston Martin. „Meeskonnal seisab täna ees tohutu töö Lance´i masina parandamisega. Stroll keskendub nüüd Jaapani GP eel täielikule taastumisele.“

Tiimi juht Mike Krack lisas omalt poolt: „Kogu meeskond tunneb kergendust, et Lance suutis pärast eilset õnnetust autost välja tulla. Sellele vaatamata annab tal eilne õnnetus veel tunda.“

Kvalifikatsiooni kiireim oli Carlos Sainz, kes edestas 0,072 sekundiga Mercedese sõitjat George Russelli ja 0,079 sekundiga tiimikaaslast Charles Leclerci. Neljas oli Lando Norris (McLaren, +0,286).

Pühapäeva õhtul läheb eetrisse ka Delfi vormelipodcasti „Ringiga ees“ uus episood. Singapuri GP ja vormelimaailma viimase aja tähtsaimad teemad võtavad luubi alla Kaspar Ruus, Kaspar Kütt ja Tarmo Klaar. Kuulajad saavad esitada ka küsimusi aadressile: ringigaees@delfi.ee.