Varem on Mägi alla 48 sekundi jooksnud vaid korra, eelmisel aastal läbis ta Soomes tõketega staadioniringi ajaga 47,82. Tänavuse hooaja tippmark oli Mägil Eesti meistrivõistlustel joostud 48,04.

„Ajalises mõttes kindlasti hea, hooaja lõppu sain veel alla 48 sekundi joostud. See loob sellise parema fooni peale puhkust uue hooaja ettevalmistuseks. Tegelikult tundsin, et sellise ajaga oleks võinud hooaega alustada, aga eks neid väljakutseid selle hooaja jooksul oli omajagu,“ rääkis Mägi ERR-ile.

„Pigem läksin küllaltki tavapäraselt enda jooksu tegema, arvestades veel, et jõudsin neljapäeva õhtul alles USA-sse ja jooks oli juba laupäeva hommikul. Tahtsin lihtsalt enda jooksu ära teha ja nii palju veel kehas oli jaksu ja energiat, et sain veel hooaja parima kirja,“ lisas kergejõustiklane.

Kuidas Eesti parim tõkkejooksja hooaja kokku võtab? „Mõnes mõttes on küllaltki kurnav aasta olnud, aga usun, et just järgmist aastat silmas pidades on hea, et see sedasi läks. Mul ei ole küll mõtet mõelda, mis kõik oleks võinud teisiti minna, aga samas sportlasena ma ju tunnen, kui tähtsad on mingisugused valikud ja otsused. Tunnen, et tegime hooaja jooksul väga palju tarku ja õigeid otsuseid,“ lisas ta.

Kõrgetasemelise jooksu võitis ameeriklane Rai Benjamin ajaga 46,39. Tegemist on maailma hooaja tippmargi ja Teemantliiga rekordiga. Teise kohaga pidi leppima ala suurim staar ja maailmarekordiomanik Karsten Warholm (Norra, 46,53), kolmas oli Kyron McMaster (Briti Neitsisaared, 47,31).