Virtuse ja Scariolo suhted olid Euroopa korvpallimeedia andmetel jahedad juba mõnda aega. Virtus tõi vallandamise põhjuseks Scariolo juuni lõpus ja selle nädala keskel antud kommentaarid, mis seadsid klubi negatiivsesse valgusesse.

Näiteks teatas Scariolo, et temalt pole mõtet algava hooaja eesmärkide kohta uurida, sest koosseisuga tegeles täielikult juhtkond ja treener mängijaid valida ei saanud. Virtus pidi Euroliiga ausa mängu reeglite tõttu eelarvet vähendama ja tiimist lahkusid mitmed põhimängijad, näiteks Nico Mannion (nüüd Vitoria Baskonias), Miloš Teodosic (Belgradi Crvena zvezdas) ja Semi Ojeleye (Valencias).

Väidetavalt oli Scariolo nõus senisest väiksema eelarve kiuste peatreenerina jätkama, aga ta seadis tingimuseks, et Ojeleye, Tornike Šengelia ja Isaia Cordinier tuleb igal juhul Virtuses hoida. Ojeleye lasti aga Valencial üle osta ja ka Šengeliat pakuti teistele klubidele. Vähemalt esialgu jäi grusiin siiski paigale.

Virtuse uus juhendaja Banchi peab nüüd mõnes mõttes imet tegema. Virtus soovib Euroliigas play-off'i pääseda, aga võrreldes enamike konkurentidega paistab nende koosseis nõrgem olevat.

Viimati töötas Banchi Euroliiga klubi juures 2018. aastal, kui ta tüüris lühikest aega Bambergi. 2021. aastal sai temast Läti koondise peatreener ja sellel kohal peaks ta jätkama. Suvel jahtis Banchit ka Baskonia, aga tingimusel, et itaallane loobuks Läti koondisest. Sellega 58-aastane juhendaja nõus polnud.