80-aastane Marko sattus skandaali pärast Itaalia GP-d, kui kritiseeris Red Bulli mehhiklasest sõitjat Sergio Perezit.

„Me teame, et tal [Perez] on kvalifikatsioonis probleeme ja ta vorm on heitlik. Ta on lõunaameeriklane ning sellepärast pole ta oma peas nii keskendunud kui näiteks Max [Verstappen] või Sebastian [Vettel],“ sõnas Marko möödunud nädalal Servus TV-le antud intervjuus.

Austerlane nimetas seejuures Perezit ekslikult lõunaameeriklaseks juba mitmendat korda.

Hiljem vabandas Marko oma kommentaari pärast nii avalikkuse kui Perezi ees, kuid FIA saatis talle ikkagi kirjaliku hoiatuse.

FIA teatas oma avalduses, et tuletas Markole meelde tema kohustusi avaliku elu tegelasena, kellelt oodatakse käitumist kooskõlas FIA eetikakoodeksiga.

Mercedese tiimijuht Toto Wolff tunnistas, et Marko eksimus oli piinlik. „Ma naerame Lõuna-Ameerika üle. Aga tegelikult on see teema, mis pole üldse naljakas,“ märkis Wolff. „Asi pole vaid selles, mida öeldi, vaid mõtteviisis, et selliste asjade peale annab üldse tulla. Vormel-ühes pole sellele kohta.“

Marko oli eelmisel aastal üks neid Red Bulli juhtfiguure, kes otsustas Jüri Vipsi meeskonnast eemaldada. 21-aastane eestlane heideti Red Bulli noortetiimist välja pärast seda, kui ta kasutas Twitchi otseülekandes arvutimängu mängides n-sõna ja kutsus roosat värvi „geide värviks“.