Narvas sündinud Karpin tegi sellise avalduse pärast rahvuskoondise teisipäevast kahvatut 1:1 viiki Katariga.

Peatreener ütles ajakirjanikega vesteldes, et soovitab kõigil oma mängijatel esimesel võimalusel kodusest kõrgliigast lahkuda ja minna Euroopasse, sest Venemaa klubide treeningud ei ole piisava tasemega.

„Peame töötama eelkõige klubides. Ma näen Aleksandr Golovini (mängib Prantsusmaal Monacos - toim.) ja ülejäänud mängijate vahel füüsilises vormis suurt erinevust. See meeskond oli poolteist kuni kaks aastat tagasi peaaegu samas koosseisuga [2022. aasta MM-i kvalifikatsioonis] teisel kohal. Kõik räägivad, et meie meistrivõistluste tase on langenud. Selle mõistmiseks ei pea te isegi rahvuskoondise mänge vaatama. Motivatsiooniprobleem on samuti olemas, kuid see pole peamine,“ sõnas Karpin, vahendab Gazeta.ru.

„Kõik, kes saavad lahkuda, lahkuge, ütlen veel kord,“ lisas Karpin otsekoheselt.

Karpini avaldus sai poliitikutelt kõvasti kriitikat. Näiteks Riigiduuma saadik Roman Terjuškov süüdistas peatreenerit lausa reetmises.

„Karpin tegeleb riigireetmise ja riigireetmise propagandaga. Need sõnad kannavad samasugust kuritegelikku tegevust nagu iga muu hävitav propaganda, mis riivab riigi rahvuslikke huve,“ kurjustas Terjuškov.

Teine parlamendisaadik, Sultan Khamzaev oli samuti Karpini avalduse peale kuri. „Kui meie mängijad tahavad tõsta oma ebamoraalsuse taset, peavad nad minema Euroopasse,“ teatas Khamzaev ja lisas: „Ütleme ausalt, et meie jalgpall oli kuni 2022. aastani põhjas. Meie mängijaid ei aidanud võimalus reisida Euroopasse, seal mängida, süüa ja palka saada. Seetõttu ma nimetaksin seda TikToki filosoofiaks.“

Mitte kõik polnud aga nii kriitilised. Näiteks Venemaa koondise eksründaja Dmitri Bulõkin on Karpiniga täpselt sama meelt.

„Ma olen alati öelnud, et meie mängijad peavad lahkuma. Ja üldse on vaja Venemaa meistrivõistlused korraldada samamoodi nagu Horvaatia, Hollandi ja Belgia omad. Seal pole kõrgeid palku ja see motiveerib jalgpallureid hästi mängima - ka koondise eest -, et nad saaksid seejärel pääseda tippmeistrivõistlustele ja edasi areneda,“ sõnas Bulõkin, kes mängis oma karjääri ajal Saksamaa, Hollandi ja Belgia tippklubides.