22-aastase Rovanperä praegune leping Toyotaga saab läbi selle hooaja lõpus. Kuigi soomlase esindajad on pidanud läbirääkimisi nii senise tööandja kui Hyundaiga, jääb ta tõenäoliselt ikkagi MM-sarja valitseva Toyota ridadesse.

Jouhki avas soomlase läbirääkimiste tagamaid MTV Urheilule antud intervjuus.

Kogenud mänedžeri sõnul on Soome autoralli praegune rekord Tommi Mäkineni käes 2002. aastast, kui ta sõlmis kopsaka kontrahti Subaruga. Toona vastas Mäkineni teenitud neli miljonit naela ligikaudu kuuele miljonile eurole.

Jouhki usub, et see rekord ületatakse või tõuseb Rovanperä vähemalt samale tasemele. „See on kindlasti nii. Summade kohta ei oska öelda, aga tema jaoks on väga hea leping saadaval,“ rääkis Jouhki.

Juba varem on Soome meedias spekuleeritud, et Rovanperä järgmises lepingus jääb põhipalk kuskile viie ja seitsme miljoni euro vahele.

Mänedžeri sõnul allkirjastab valitsev maailmameister ilmselt kahe aasta pikkuse lepingu, mida saab poolte kokkuleppel pikendada.

„Tavaliselt oleme alustanud kaheaastase lepinguga. Pikemaks neid fikseerituna teha ei tahaks, sest teame tehnika arengust piisavalt, et erinevate meeskondade konkurentsivõime säilib põhimõtteliselt vähemalt kaks aastat,“ märkis Jouhki.

Iltalehtile antud kommentaaris lisas Jouhki, et Rovanperä on parim „toode“, mida hetkel MM-sarjas müüa.

„Kalle on eelmise hooaja meister ja ta juhib tänavust MM-i. Ta on väga hea sõitja ja silmapaistev meediategelane. Ehk tootena on ta kõigist teistest sõitjatest kindlasti parim,“ kiitis Jouhki oma hoolealust.

Ka Iltalehtile kinnitas mänedžer, et pole alates Mäkineni aegadest saanud nii suurte summade üle läbi rääkida. Hetkel on tema sõnul arutada jäänud vaid „väikesed nüansid“.