Tartu spordidirektori Janar Taltsi sõnul sai klubi suvel oma ülesannetega hakkama, võistkond oli augusti keskpaigaks koos. Nüüd on küsimus selles, kas koosseis on võimeline tõusma Eesti parimaks.

„Jah, meie eesmärk on kulda võita. Enne hooaja algust pole sellest kuhugi taganeda. Selle nimel tulebki tööd teha, aga kogu hooaeg on protsess. Mehed peavad terved püsima, aga teada on, et korvpallis ei lähe ükski asi plaanipäraselt. Aga kui kõik suudaksid endast 100% anda ja mõni ka üllatada, siis miks mitte,“ ütles Talts Delfile.

Hooaja eel on Tartu kindlalt võitnud Valmierat, TalTech/Optibeti ja Pärnu Sadamat, selgelt jäädi alla Ogrele ja Vilniuse Rytasele. Tartu endise peatreeneri Nikolajs Mazursi juhendatava Šiauliaga mängiti tasavägiselt, lõpuks kaotati seitsme punktiga. Kõikumist leidub veel palju.

„Erinevates mängudes on erinevad mehed esile kerkinud,“ märkis Talts. „Stabiilsust pole me veel leidnud, paikaloksumine võtab veel aega. Kontrollmängude tavalised mured ja rõõmud.“

Tartu tõi uueks peatreeneriks endise tippmängija Gundars Vetra. 56-aastane lätlane on treenerileiba maitsnud viimased kaks kümnendit, üheksal eelneval aastal tegeles ta naiskondadega. Nüüd on Vetral hea võimalus ennast taas meeste konkurentsis tõestada.