Taaramäe on enda sõnul viimaste nädalate mured seljatanud ning on leidnud uue hingamise. „Tegelikult oli mulle ostetud pühapäevaks lennupilet Hollandisse, kus järgmisel nädalal võistlen Euroopa meistrivõistlustel eraldistardis. Kuid kolmapäevasel treeningul pärast kolmandat tundi tundsin nagu punn oleks pudeli eest ära läinud ja viimaste nädalate vinduv olek ja jõuetus (mille tõttu sai ka Vuelta katkestatud) kadunud. Viimased kaks tundi treeningust oli hoopis teise poweriga. Siis tekkis tunne, et paganama kahju oleks Tartu Rattamaratonist kõrvale jääda,“ selgitas Taaramäe, kellel õnnestus lennugraafikut muuta.

Taaramäe läheb pühapäeval rajale lahingut andma. „Tahan sõita täie naudingu ja kogu võimsusega, sest Tartu Rattamaratoni võitu mul veel ei ole. Samuti on see väga hea treening Euroopa Meistrivõistlusteks,“ lisas igapäevaselt Belgia profimeeskonnas Intermarché–Circus–Wanty pedaalival eestlane. Ka jalgratta valikul on Taaramäe tegemas muudatusi. „Kui varem olen osalenud Rattamaratonil maastikurattaga ja pole saanud kiirete kruusarataste vastu oma trumpe piisavalt hästi välja mängida, siis sellel aastal olen stardis oma maanteeratta baasil talverattaga, millele on kruusale sobivad jooksud ja rehvid alla pandud.“

Lisaks Rein Taaramäele on pühapäeval stardis mitmeid nimekaid rattureid, kelle seas Astana profimeeskonnas pedaaliv Martin Laas ning Soome gravelsõidu meister Antti-Jussi Juntunen. Samuti mitmed varasemad Tartu Rattamaratoni võitjad Andžs Flaksis (LV), Gudiškis Eimantas(LT), Gert Kivistik, Gert Jõeäär, Alo Jakin jt.

Hawaii Express 26. Tartu Rattamaraton sõidetakse 17. septembril.