EJL alustas distsiplinaaruurimist seoses kaheksa distsiplinaarmääruse punkti võimaliku rikkumisega. Uurimise aluseks olnud distsiplinaarmääruse punktid räägivad muuhulgas võistluste aususest, pettusest, otseselt või kaudselt mängukäigu ja/või tulemuse eelnevast kokkuleppimisest ning otseselt või kaudselt panustamises osalemisest. Otsuse juures lähtus distsiplinaarkomisjon laekunud informatsiooni tõsidusest ja nulltolerantsist kokkuleppemängude suhtes.

„Oleme ligi kaks aastat teinud head koostööd politseiga, et kokkuleppemängudega seoses algatatud kriminaalasi kohtusse jõuaks. Järgmisel nädalal toimub esimene kohtuistung, mis on väga oluline samm, sest sellised tegevused peavad jalgpallialase distsiplinaarmenetluse kõrval jõudma ka kohtusse. Mõistetavalt ei saa me praegu avada detailset tausta, kuid saame öelda, et uurimise all olid Esiliiga B tasemel toimunud mängud. Täname politseid ja prokuratuuri hea koostöö eest,“ seisab jalgpalliliidu avalduses.

Kui EJLi distsiplinaaruurimine tegeles jalgpallialaste reeglitega, siis järgmisel nädalal Harju maakohtus algavas kohtuasjas süüdistab riigiprokuratuur ühtekokku seitset isikut kokkuleppemängude organiseerimise kahtluse tõttu kelmuses.