Mistra on kahe hooaja vältel läbinud märgatavalt muutusi, kui tiimiga liitusid näiteks Eesti koondislased Martin Johannson ja Kaspar Lees ning aastaid Põlvas pallinud Carl-Eric Uibo.

„Eelmisel hooajal Tapaga liitudes uskusin, et see saab olema pikem projekt, kuid väikelinna klubil tekkisid kerged finantsilised probleemid. Meil oli hea kogukonna punt ja suutsime selle väga hästi toimima saada, kuid osad lülid otsustasid uutele jahimaadele minna ja mul ei olnud enam ambitsiooni noorte poistega mängida. Usun, et see on ka neile parem, et nad saavad selle läbi rohkem võimalusi. Arvestades, et elan ise Tallinnas, tekkis suve algul mõte, et otsin mängupaika lähemale ning seetõttu sai ka Mistra selleks valikuks,“ rääkis Lees klubivahetuse tagamaadest.

Uue põhikoosseisu kokku sulandamine ei ole aga läinud kergelt ning meistriliiga esimeses voorus võeti napp võit SK Tapa üle. „Meil on olnud tipp-topp üldkehaline ettevalmistus, aga kui põhituumikusse lisandub palju uusi mängijaid, siis võtab kokkumäng omajagu aega. Selle hea peegeldus oli ka esimene kohtumine Tapal. Peame oma joonise kallal veel kõvasti vaeva nägema. Loomulikult oli mul hea vaadata, kuidas endise koduklubi noored poisid tegid soliidse esituse ja näitasid oma emotsiooni välja. Meie saime sealt teadmise, et midagi ei tule kergelt ja eurosarjaks tuleb end 100 protsenti rohkem kokku võtta,“ jätkas 33 aastane koondislane.

Eelmisel hooajal põhiturniiril kuuendaks jäänud ning seejärel veerandfinaalides kaotanud Austria klubi Bregenz on uut hooaega alustanud ühe võidu ja ühe kaotusega ning sellega paiknetakse meistriliigas hetkel seitsmendal kohal. Sajandi alguses koduliigat valitsenud klubi võitis aastatel 2001-2010 koguni üheksa meistritiitlit, kuid viimastel aastatel enam nii edukad pole oldud. Meeskonna koosseisust leiame loomulikult palju austerlasi, kuid nendele lisaks ka paar sakslast ning sloveen Matic Kotari. Esimeste matšide resultatiivseimad mängijad on olnud 130 kilogrammi kaaluv joonemängija Tobias Wagner ja ääremängija Sebastian Burger, kes saanud kirja vastavalt üheksa ja 16 väravat.

„Eurosari on kuidagi kiirelt kätte jõudnud, meeskondlikult ei ole me ehk hetkel parimas hoos, kuid euromäng teeb alati erksaks ning tekitab mõnusat ärevust. Vastane on meile teada, oleme nende erinevaid mänge näinud, aga kuna meil on uus meeskond, siis pigem üritame rohkem keskenduda enda tegemistele. Kuna mõlemad kohtumised toimuvad vastase väljakul, siis tuleb neid kergeks soosikuks pidada. Meie peame üritama omad kokkulepped platsil realiseerida ja neile kõva lahingu andma. Läheme ikkagi sinna võitma ja sellest paarist edenema, kuigi teadvustame endale, et see saab olema raske ülesanne,“ ütles Mistra värske täiendus lõpetuseks.

Mistra eurosarja mängud (mõlemad Austrias):

16.09 19.30 (Eesti aja järgi) Mistra - Bregenz Handball

17.09 17.00 Bregenz Handball - Mistra