9. septembril Taanis Gudenå jõel toimunud võistlusel sai aerutada kolmel erineval distantsil: 72 km, 44 km ja 25 km. HUUM SAUNA Kayak Team koosseisus Linda Tetsmann ja Anette Baum kui tuntud kestvusaerutajad valisid mõistagi võistluse pikima distantsi.

72 km pikkuse distantsi võitis sakslane Steffen Burkhardt ajaga 5.16:46 ühesüstal. Eesti naised said naiste kahesüsta klassi võidu ajaga 5.59:38 ja üldarvestuses kõrge 8. koha. Kokku osales võistlusel 289 aerutajat Taanist, Rootsist, Norrast, Belgiast, Saksamaalt, Inglismaalt ja Ungarist.

Nagu kodumaisel Võhandu maratonil kipub olema, oli ka Taanis naiste edu võtmeks ülejooks. Kuna toetustiimi abi kasutada ei tohtinud, tegutsesid nad kiireimal võimalikul moel, kallates süstast üleliigse vee välja ja joostes veeskamiskohta, kust sai sõitu jätkata. Kuna samal ajal jäid konkurendid söögipunkti sööma, andis kiire tegutsemine korraliku tõusu üldarvestuses. Ülejooksult väljuti seitsmendal positsioonil ja see taktikaline käik tõi neile teiste naiste kahesüstade ees edumaa.

Kätte võideldud edu hakkas aga sulama, kui paatkonda tabasid tehnilised viperused tüüriga. Nimelt ei püsinud naiste uuel võistlussüstal tüür korralikult vees. Hädapeatus kaldal ja tüüri parandamine nöörijupiga päästsid hullemast, mistõttu oli tugevat sõitu võimalik jätkata.

Esialgu oli Tetsmannil ja Baumil plaanis minna võistlema Rootsi Dalslandi aerutamismaratonile, kus 45 km pikkusel distantsil oleks pidanud seitsmel korral koos paadiga mööda maad edasi jooksma, pikimaks ülejooksuks 900 meetrit. Üleujutuste tõttu jäi võistlus aga ära ja varuvariandina mindi samal päeval hoopis Taani.

Tour De Gudenå võistlus toimus esimest korda 1967. aastal. See oli võistlus, kuhu tulid kohale olümpiasportlased ja võistluse korraldamist toetas rahvusvaheline aerutamisföderatsioon (ICF ehk International Canoeing Federation). Aerutamisvõistluse distantsiks oli 120 km, mis oli jagatud kahe päeva peale. Täna on pikim distants 72 km ja võistlust korraldavad aerutamisklubid oma ressurssidega. Võistlejate profiil on liikunud harrastajate suunas, kuna distantsid, mis jäävad alla 100 km, on paljudele harrastajatele jõukohased. Harrastusspordi tase Taanis on kõrge ja aerutamine on seal väga populaarne.

Naiste sõnul Tour De Gudenå korraldusliku taseme, jõe ilu ja põnevuse osas kodumaise Võhandu maratoni vastu ei saa, kuid tunnetuslik võistlejate konkurents oli kõrgem.