Maarjamaa pojad võitsid Rahvuste liiga D-divisjoni alagrupiturniiri täiseduga, edestades Maltat ja San Marinot. Vaatamata sellele, et Eesti oli enda divisjoni parim koondis, ei ole koht EM-i playoff´is meil tagatud. Antud uks avaneb siis, kui vähemalt 12 A-divisjonis mänginud koondist 15-st pääsevad EM-valiksarja kaudu finaalturniirile. Tõsi, play-off´is võitmine oleks sel juhul omaette katsumus, kuna vastu tuleks tugevaim koondis, kes EM-ile otsepääset ei lunastanud.

Hetkel, mil üle poole EM-valiksarja kohtumistest on mängitud, on seis Eesti koondise play-off´i unistust silmas pidades vägagi roosiline. Vaatame üle, milline Rahvuste liiga A-divisjoni kuulunud koondiste hetkeseis igas alagrupis.

A-alagrupp: Hispaania hoiab üheksa punktiga teist kohta. Lähim jälitaja Norra on neist kahe punkti kaugusel.

B-alagrupp: Prantsusmaa on kindel liider, olles kogunud 15 punkti. Teine A-divisjoni koondis Holland on 9 punktiga nende kannul.

C-alagrupp: Finaalturniiri kursil liikuv Inglismaa hoiab 13 punktiga esikohta. Itaalia on seitsme silmaga teine.

D-alagrupp: Horvaatia on 10 punktiga grupi liider. Wales hoiab seitsme punktiga neljandat kohta, kuid teine positsioon on kõigest ühe võidu kaugusel.

E-alagrupp: Tšehhi hoiab kaheksa silmaga teist kohta. Poola on kuue punktiga neljas

F-alagrupp: Eesti koondise alagrupis on nii Austria kui ka Belgia ühe võidu kaugusel EM-ile pääsust. Mõlemal on koos 13 silma.

G-alagrupp: Ainuke A-divisjoni koondis Ungari hoiab 10 punktiga esikohta.

H-alagrupp: Taani on 12 silmaga teisel kohal.

I-alagrupp: Šveits on grupi liider 14 punktiga.

J-alagrupp: Portugal on kogunud 18 punkti ja on võidu kaugusel EM-ile pääsust.

Hetkeseisuga jäävad A-divisjoni koondistest EM-i piletita vaid Poola ja Wales, kuid ka neil on otsepääse veel püütavas kauguses. Kui Poola ja Wales EM-i piletit ei lunasta, siis kohtub Eesti koondis play-off´i poolfinaalis võõrsil justnimelt Poolaga, kuna meie oleme Rahvuste liiga pingereas kõige madalamal ja nemad kõige kõrgemal positsioonil. Selle paari võitja mängiks praeguse seisuga playoff´i finaalis Ukrainaga.