Eesti mängis kogu kohtumise vältel distsiplineeritult ning võistkondlikult näidati head kaitsetegevust, mistõttu ei suutnud Poola esiti suurt ohtu kujutada, kirjutab Jalgpall.ee. Poola avapoolaja üks lubavamaid hetki leidis aset 29. mänguminutil, kui Filip Marchwinski oli väravavahiga silmitsi pääsenud ning saatis palli ka värava poole teele, ent Eesti keskkaitsja Tanel Tammik blokeeris löögi.

Külalised olid taas väravale väga lähedal vahetult enne poolajapausi, kui Filip Szymczak saatis värava poole meisterliku löögi, ent see läks raamidest mööda. Kaitses hästi tegutsenud Eesti proovis vastasele ohtu kujutada peamiselt vasturünnakutega, ent liialt ohtlikke momente neist ei tekkinud.

Poola domineeris valdavalt ka teist poolaega, ent lubavaid episoode tekkis ka Eestil. Häid momente loodi järjepanu 65.–70. minutini: Aleksandr Šapovalov katsetas karistusala lähistelt, mõni minut hiljem leidis ta hea sööduga Martin Vetkali, kelle lööki segas vastase rikošett, ning omakorda minut hiljem näitas head teravust vahetusest sekkunud Henri Leoke.

Paraku jõudis külalismeeskond 81. minutil juhtväravani, kui Szymczak saatis palli tsenderduse järel peaga võrku. Kaks minutit hiljem pääses hästi löögile Nikita Vassiljev, ent Poola puurilukk tõrjus.

Kohtumise tipphetked:

Koondise peatreener Sander Post, kelle tüürimisel võitlesid Sinisärgid mõned päevad tagasi Bulgaaria vastu välja 1:1 viigi, jäi taas Eesti noormeeste esitusega rahule.

„Mängisime kaitses väga hästi. Vastas oli ikkagi Poola ning oli selge, et tuleb rohkem kaitsta kui rünnata. Rünnakul jäi jõudu natuke väheks, sajaprotsendilist võimalust meil ei olnud. Paar ärevat momenti tekkis, aga põhirõhk läks kaitsmisele,“ rääkis Post ning lisas, et töö läheb edasi ning mängijatele tal miskit ette heita pole.

U21 koondis jätkab EM-valiksarja oktoobris võõrsil: 12. oktoobril kohtutakse Iisraeliga ning viis päeva hiljem minnakse taas vastamisi Poolaga.