10.-12. novembrini Tallinnas toimuma pidanud naiste epeeturniir jääb ära just seetõttu, et Eestis ei lubata Valgevene ja Venemaa vehklejatel võistelda.

Tallinna Mõõga peakorraldaja Heino Märks on pisut üllatunud, et Itaalia võttis korraldusõiguse endale.

„Itaalias saavad võistelda need [Venemaa ja Valgevene] sportlased, keda rahvusvaheline alaliit (FIE) on nimetanud AIN-ideks (athlete independent nation). Kuna meie valitsus otsustas õnneks, et AIN-id Eestisse ei pääse, tegime ettepaneku, et korraldame vaid võistkonnavõistluse. Kuid FIE otsustas kogu meie programmi tühistada ja võistluse Itaaliale anda. See on huvitav areng, et Itaalia seda võistlust korraldada võib. Paljud teised Euroopa riigid, nagu näiteks Saksamaa, on võistluste korraldamisest loobunud,“ ütles Märks Delfile.

Tallinna Mõõga tulevikust rääkides ütles Märks, et nemad soovivad MK-etappi uuesti korraldada esimesel võimalusel. „Loodame, et Krimm on peagi vaba, sõda läbi ja kõik normaliseerub jälle. Meie püüame Tallinna Mõõga kui MK-etapi kindlasti tagasi saada.“

Märks on kindel et Eesti epeekoondis osaleb novembris toimuval Itaalia etapil vähemalt võistkonnavõistluses, sest seal pole agressorriikide atleete.