„Kui sporti teed, on iga auhind või trofee väikesest peale tähtis. Minu poeg sai oma esimese medali paar kuud tagasi ja ta näitab seda kõigile. Medalid on olulised ja need jäävad eluks ajaks meelde,“ ütleb Lindpere. „Mul on võitlejahing kogu aeg sees olnud. Eestlasel öeldakse vahel, et on vähe emotsiooni, aga mina näitasin väljakul emotsioone välja ja pingutasin maksimumi. Mul oli ainult üks siht, et anda meeskonnale parim ja võita midagi,“ räägib ta.

Lindpere kirev karjäär viis ta Bulgaaria ja Norra kaudu USA kõrgliigasse Major League Soccer, kus ta esindas esmalt New York Red Bullsi ja seejärel ka Chicago Fire'it. Red Bullsi ridades võitis ta mitu omanäolist medalit, näiteks 2011. aastal peetud Emirates Cupi kulla. Turniiri käigus löödud 1:0 võiduväravat mängus Pariisi Saint-Germainiga näitab Lindpere poegadele tänaseni.

„Minu jaoks oli see kihvt elamus ja kogemus. See on ikkagi traditsiooniline suurturniir, kus mängivad ainult suurklubid. Ja meil oli see võimalus tänu Thierry Henry osalusele, kes New York Red Bullsis mängis ja on Arsenali legend. Kõik oli vägev – meeskonnale anti karikas, tulevärk ja suur show,“ meenutab Lindpere.

Kuidas Lindpere pidi Bulgaaria meistrikulda tutvuste kaudu taga ajama ning miks peab ta eriliseks Miki Hiire kuldset medalit, vaata juba EOK videost:

„Igihaljad“ fotonäitus tutvustab EOK 100. juubeliaastal ja ESOM 60. sünnipäeval Eesti erinevate ajastute ja erineva sisuga spordialade tippsportlaste karjääri jooksul võidetud õisi. Fotonäitust saab vaadata Viru Keskuse aatriumis 17. septembrini, seejärel liigub näitus Tartusse Tasku keskusesse.