Belgia meeskond asus 24 127 pealtvaataja ees peetud mängu juhtima juba neljandal minutil, kui skoori avas Jan Vertonghen. 150-nda koondisemängu pidanud keskkaitsja jõudis sihile nurgalöögi järel peaga, kui meie puurilukk Karl Jakob Hein tuli ebaõnnestunult väravast välja.

18. minutil tegi kodumeeskond seisuks 2:0, kui tõelise iluvärava sepistas Leandro Trossard - ta purjetas trahvikastis mitmest Eesti kaitsjast mööda ning virutas palli Heina jaoks püüdmatult ristnurka.

Avapoolaja keskel sai Henri Anier pika söödu ette ning suutis Belgia karistusalas kaitsjate vahelt löögile pääseda ja põrutas palli latti. Etteruttavalt võib öelda, et see jäigi Eesti koondise ainsaks (!) pealelöögiks.

Kohe teise poolaja alguses jõudis kaheminutilise vahega kahel korral sihile vanameister Romelu Lukaku. Esmalt realiseeris AS Roma ründaja hea läbisöödu täpse pealelöögiga, seejärel keeras end karistusala joonel ringi ja kõmmutas palli Heina jaoks püüdmatult võrku.

60. minutil vahetati koondise eest 76. ja 77. värava löönud Lukaku välja. Belgia jätkas seejärel pressimist ja lõi ridamisi ohtlikke võimalusi, kuid meie õnneks püsis seis muutumatuna. Paar head tõrjet tegi Hein, kes suutis näiteks üks-ühele olukorras peale jääda duellis vahetusmehe Ikoma-Lois Opendaga.

Lõppseisu 5:0 vormistas 88. minutil Charles De Ketelaere, kes mängis karistusalas Maksim Paskotšist mööda ja saatis viienda palli meie võrku.

Pealelöögid jäid täna Belgia kasuks koguni 21:1.

Teises tänases meie alagrupi mängus kaotas Rootsi kodus Austriale 1:3. Kaks väravat lõi Marko Arnautovic.

Viie vooru järel on Belgial ja Austrial võrdselt 13 punkti ning Rootsil kolmandana vaid 6 punkti. Eesti jagab endiselt ühe punktiga koos Aserbaidžaaniga, kellel on mäng vähem peetud, eelviimast kohta.

Nüüd ollakse teist korda vastamisi 2024. aasta EM-i valiksarjas. Eestil on kirjas kaotused Rootsile, Austriale ja Belgiale ning viik Aserbaidžaaniga. Belgia on võitnud Eestit, Rootsit ja Aserbaidžaani, üks viik tehti Austriaga. Eesti mängis viimati möödunud laupäeval, kui kodus saadi Rootsilt suur 0:5 kaotus. Belgia alistas amal päeval võõrsil aserid 1:0.

Koondis reisis Brüsselisse pühapäeval, esmaspäeva õhtul tehti kuningas Baudouini staadionil trenni ja teisipäeval ootab ees uus mäng. „Nende kahe päeva jooksul oli kõige tähtsam, et võistkond püsiks ühtne. Me ei tahtnud leida üht kindlat süüdlast. Teame, et peame praegu ühtselt mõtlema, kuidas homme punktid koju tuua,“ rääkis keskkaitsja Maksim Paskotši.

Peatreener Thomas Häberli rõhutas esmaspäevasel pressikonverentsil korduvalt, et kõige olulisem on mängus tasakaal leida. „Oleme analüüsinud, mis läks valesti ja mida on vaja järgmiseks etapiks muuta. Tahame mängida jalgpalli, mitte ainult kaitsta. Püüame leida ka ise väravaid,“ sedastas šveitslane esmaspäeva õhtul. „Peame mängima vapralt, aga targalt. Teame, mis meid ees ootab ja mis kvaliteediga vastane on. Peame tegema tarku otsuseid, aga tahame mängida ka kindlas stiilis jalgpalli. Vahel toimib see paremini, vahel halvemini.“