Esmaspäeval oli Riia tänavatel tõeline pidu ning korvpallikoondist kogunesid kesklinna tervitama tuhanded inimesed. Enne Riias maandumist tegi koondist transportinud airBalticu lennuk pealinna kohal ka auringi.

„Nägin ühte poissi, kellel olid rõõmust pisarad silmas ning tahtsin ka ise nutta. See on suurepärane tunne, et oleme niimoodi siia väljakule kogunenud. Me ei võitnud veel medalit, kuid töötame edasi. Me ei oodanud sellist vastuvõttu. Tegelikult ei jõua mulle praegugi see kõik veel kohale,“ tõdes Läti koondise üheks liidriks kerkinud mängujuht Arturs Žagars fännide ees peetud kõnes.

Järgmine suur korvpallipidu jõuab Riiga juba 2025. aastal, kui Läti on Küprose, Soome ja Poola kõrval üks neljast EM-finaalturniiri võõrustajast. Ilmselt kuulub Läti kahe aasta pärast samuti soosikute sekka. Euroopa meistrivõistlustel sai Läti mäletatavasti viienda koha 2017. aastal.

Lätlaste kõige edukam periood oli enne II maailmasõda, kui nad krooniti 1935. aastal Euroopa meistriteks. Lisaks võideti 1939. aastal hõbemedal.

Järgmisel suvel saab Läti koondis jahtida pääset ka Pariisi olümpiamängudele.