Karikavõistlused algavad Põlva Serviti ja HC Kehra lahinguga

Eelmisel aastal üllatuslikult karikavõistluste poolfinaalis SK Tapale alla jäänud ning pronksmedaliga koju läinud Põlva Serviti alustab tänavust teekonda veerandfinaalis HC Kehra vastu. Harjumaalased pidid mullu SK Tapa nappi paremust tunnistama ja jäid finaalturniirilt välja vaid tänu võõrsil visatud väravate reeglile. Mõlemad meeskonnad pidasid möödunud nädalal meistriliigas avakohtumised, kui lõuna-eestlased võtsid kindla võidu HC Tallinna üle ning Horizon Pulp&Paperi mehed pidid Viljandi ülekaalukat paremust tunnistama.

Vestlesime eelmisel hooajal Saksamaa Bundesliiga klubi Füsche Berlini käsipalliakadeemias õppinud ja nende noortesüsteemis mänginud Karl Krammiga tema tagasitulekust kodusesse meistriliigasse HC Kehra ridadesse. „Möödunud aasta läks väga hästi, tulin ju ikkagi esimese eestlasena noorteklassis Saksamaa meistriks. Pakkumisi tuli ka käesolevaks hooajaks, kuid ükski neist ei olnud liiga ahvatlev ja seetõttu otsustasin aastaks Eestisse tagasi tulla. Kuid kindel plaan on tulevikus uuesti välismaa turgu avastama minna,“ alustas 19-aastane koondise nimekirjas olev joonemängija.

Miks aga siirdus Kramm just HC Kehrasse? „Janar Mägi treenerina on ise kõrgel tasemel mänginud ning oskab meestele neid teadmisi edasi anda. HC Kehra ei osale ka Balti liigas, kus Eesti tiimid peavad väikse bussiga 8 - 10 tundi Leetu otse mängule sõitma, mis minu jaoks mõistlik ei ole,“ jätkas Kramm. „Algus on olnud konarlik. Ei saaks öelda, et ühelgi positsioonil on asjad korras, peame igalpool kõvasti juurde panema. Ise pean uue kaitseformatsiooni ning meeskonnakaaslastega alles kohanema. Aga Serviti vastu läheme loomulikult 100 protsendilise tuhhiga peale ning peame eelmisest kohtumisest ja vastaste videotest omad järeldused tegema.“

Mistra ja HC Tallinna kohtumistele heidame pikema pilgu peale natukene hiljem, kuna nemad selgitavad edasipääseja alles oktoobri keskpaigas. Lisaks eelnevale on ka juba ette loositud poolfinaalide paarid. Kehra - Serviti paari võitja läheb poolfinaalis vastamisi eelmise aasta karikavõitja, Viljandi HC-ga ning SK Tapa saab omale vastase Mistra ja HC Tallinna vastasseisust.

Eesti karikavõistluste veerandfinaalid:

13.09 19:00 Kehra Spordihoone HC KEHRA/HORIZON PULP&PAPER - PÕLVA SERVITI

19.11 15:00 Mesikäpa Hall PÕLVA SERVITI - HC KEHRA/HORIZON PULP&PAPER

18.10 19:00 Aruküla Spordihoone MISTRA - HC TALLINN

21.10 16:00 Sõle Spordihoone HC TALLINN - MISTRA