Eestlane asendas Prantsusmaa etapil World SBK klassis Brasiilia sõitjat Eric Granadot, kes ei saanud Magny-Coursi ringrajal startida. Kui eelmisel Tšehhi etapil Soomer Honda tsikliga punktikohale ei jõudnud, siis sel korral sai ta silma kirja.

„Eks see oli üks visiitkaardi viimine,“ arvas võistkonna Enemat Enos Motorsport’i esinumber Soomer pärast võistlust „Aga seekord edenesime vähemalt positiivsel poolel. Ehkki aega oli väga vähe, sain ratast muuta mulle veidi sobivamaks ja ma ei pidanud sellega enam niimoodi võitlema. Seekord jäid ka kõik luud terveks, ma ei kukkunud kordagi ja kiiruse osas olime tiimikaaslasega võrreldavad. Ehk kokkuvõttes lähen koju palju parema tundega.“

18. stardiruudust alustanud Soomer oli esimeses võistlussõidus 21., pooltele punktidele peetav SuperPole Race tõi 17. koha ja teises võistlussõidus lõpetas eestlane punktikohal ehk viieteistkümnendal real.

MM-sarja juhib hispaanlane Álvaro Bautista (Ducati) türklase Toprak Razgatlıoğlu (Yamaha) ees, kokku on sel hooajal vähemalt ühe silma pähe saanud 26 erinevat sõitjat.

„Edenesime õiges suunas, aga nüüd tuleb keskenduda Saksamaa meistrivõistluste (IDM) viimasele etapile, et saada Hockenheimis kirja nii hea tulemus kui vähegi võimalik,“ selgitas eestlane edasisi plaane.