Kolm tundi ja 17 minutit kestnud matšis teenitud võit kindlustas Djokovicile karjääri 24. suure slämmi turniiri esikoha. Sama palju esikohti on vaid Margaret Courti, aga tema 24-st võidust 13 tulid enne professionaalide lubamist slämmiturniiridele.

„Selles spordis ajaloo tegemine on midagi väga erilist, seda selle sõna igas võimalikus tähenduses. Mu pole sõnu,“ ütles Djokovic pärast matši.

Djokovic on karjääris osalenud 72 suure slämmi turniiril ja ta on neist täpselt pooltel jõudnud finaali. Esimese võidu võttis ta 2008. aastal Austraalias.

„Ma poleks kunagi ette kujutanud, et seisan siin teie ees ja räägin 24 turniiri võidust. Kuid see on reaalsus,“ ütles 36-aastane Djokovic. Ühtlasi on ta nii-öelda Open ajastul ehk alates 1968. aastast vanim suure slämmi turniiri võitnud mees. „Viimasel paaril aastal tundsin, et mul on võimalus teha ajalugu ja haarasin sellest võimalusest kinni.“

Turniiri maailma teise numbrina alustanud Djokovic tõuseb sellest nädalast taas esireketiks. Kokku on serblane olnud maailma esireket 390 nädalat, mis on niisamuti rekord. Djokovic jõudis sel aastal karjääris kolmandat korda kõigi nelja suurturniiri finaali. Austraalia, USA ja Prantsusmaa lahtiste esikohtade kõrval sai serblane oma ainsa kaotuse Wimbledonis, kus ta jäi finaalis alla Carlos Alcarazile.