„Minu kõige südamelähedasem medal on kuldmedal 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustelt. Ootasin seda 16 aastat. See oli mu sportlaskarjääri üks tippaasta, kus kõik tiitlid sattusid kokku, sealhulgas ka Mister Olympia võit. Ühtlasi olin tol aastal, olümpia-aastal, Tallinna linna parim meessportlane,“ meenutab Kiivikas.

Euroopa meistri tiitel rõõmustas teda väga. Ent võidu taga on veelgi emotsionaalsem lugu.

„Olin pool aastat tagasi lahutanud abielu, aga minu eksabikaasa oli selle võistluse lavakohtunik ja tema uus mees võistluse konferansjee. Igaüks võib kaasa mõelda, kui keeruline on sellises olukorras end kokku võtta ja pingutada. Tagasi vaadates olen enda üle väga uhke, kui oma elu parima tulemuse tegin neis tingimustes, mis seda ei soosinud mitte kuidagi,“ räägib Kiivikas.

„Ma pole elus sellist asja kogenud. Kui inimene üldjuhul tunneb suurt rõõmu või suurt kurbust, siis sel hetkel said kaks asja kokku. Justkui kurval foonil juhtus midagi emotsionaalselt väga positiivset ja toredat.“

„Igihaljad“ fotonäitus tutvustab EOK 100. juubeliaastal ja ESOM 60. sünnipäeval Eesti erinevate ajastute ja erineva sisuga spordialade tippsportlaste karjääri jooksul võidetud õisi. Fotonäitust saab vaadata Viru Keskuse aatriumis 17. septembrini, seejärel liigub näitus erinevatesse Eestimaa paikadesse.