Kvalifikatsioonis paremuselt seitsmenda aja välja sõitnud Vips startis põhisõidule mootori vahetuse tõttu kuus kohta tagapoolt. Kuigi kaugele eestlane aga ei jõudnud, sest juba esimeses kurvis põrkas ta kokku praeguse tiimikaaslase Graham Rahali ja endise tiimikaaslase Marcus Armstrongiga, kellega sõideti koos möödunud hooajal F2-sarjas.

„Päris hull päev,“ tõdes Vips sotsiaalmeedias. „Stardis trügiti mind rajalt välja, vigastasin autot, rannet ja pöialt. Läksin boksi, kus mehaanikud tegid hämmastavat tööd, et mind nii kiirelt rajale tagasi saata ja finišisse aidata.“

Intsident sai alguse sellest, et Armstrong sõitis vastu Rahali vormeli tagumist ratast. Seejärel põrkas Rahal kokku Vipsiga, kes omakorda lennutas kruusale nii kogenud meeskonnakaaslase kui ka Josef Newgaardeni.

Video:

Rahal kahtlustas sealjuures esialgu kokkupõrkes Vipsi ning läks pärast avariid ta vormeli juurde karjuma. Ülekande kommentaatorite hinnangul oli eestlane aga kõigest süütu kannataja ja hiljem jagas sama seisukohta ka Rahal. „Mulle tundus, et jätsin kurvis konkurentidele palju ruumi, aga kahjuks olin lihtsalt valel ajal vales kohas. Ma ei näinud Armstrongi üldse ja kahjuks põrkasime veel kokku nii Jüri kui ka Josefiga. Ma pole jõudnud olukorda kordusest vaadata, aga tundub, et tabasime kõiki,“ kirjeldas Rahal avariid.

Katkise masinaga boksi jõudnud Vips naasis peale pikemat remonti rajale ja ta sai protolli kirja 24. koha, kaotust võitnud Scott Dixonile (Chip Ganassi Racing) kogunes 24 ringi. Eelmisel nädalal Portlandis sõidetud etapil oli Vips 18.

IndyCaris makstakse hooaja kokkuvõttes 22 kiiremale autole ligi miljon dollarit boonust. Just autole ehk masinale number 30, mida varem roolis Jack Harvey ja viimasel kahel etapil Vips. „Jõudsime viimaste kurvidega liidrite ringi ja kindlustasime tiimile pea miljon dollarit auhinnaraha. Kui me poleks sõitu lõpetanud või kui me oleksime olnud aeglasemad, siis me poleks seda saanud. Korralik tiimi pingutus ning üks mu elu rahuldust pakkuvam sõit. Mootorisport on ilus,“ märkis Vips.

IndyCari tänavuse hooaja meistriks tuli hispaanlane Álex Palou (Chip Ganassi Racing), kes oli Laguna Seca ringrajal kolmas.