Finaali alustas paremini Serbia, kes võitis avaveerandi 26:23. Poolajaks oli mäng viigis 47:47. Kolmandal veerandajal haaras ohjad Saksamaa. 30 minuti järel juhtisid sakslased 69:57. Viimasel veerandajal said serblased Aleksa Avramovici eestvedamisel mängu tagasi, kuid päris kätte sakslasi ei saadud. Otsustavatel hetkedel oli Saksamaa koondise liider Dennis Schröder kindel ning tüüris sakslased 83:77 võidule.

Lõpuks tõi Schröder sakslastele 28 punkti. Teda toetas võistkonna teine juhtmängija Franz Wagner 19 punktiga. Johannes Voigtmann lisas 12 ning Moritz Wagner 8 silma.

Serbia parimaks oli lõpuks Avramovic, kelle kontole kogunes 21 punkti. Serblaste liider Bogdan Bogdanovic skooris peamiselt avapoolajal ning lõpuks jäi tema arvele 17 punkti. Samal ajal võtsid sakslased edukalt mängust välja serblaste keskmängija Nikola Milutinovi, kelle arvele jäi ainult 2 punkti.

Saksamaa korvpallikoondise jaoks on võidetud MM-tiitel läbi aegade suurimaks saavutuseks. Maailmameistrivõistlustelt oli neil seni ette näidata 2002. aasta pronks. 1993. aastal krooniti nad kodusel EM-il Euroopa meistriteks. EM-idelt on neil veel 2005. aastast hõbe ning 2022. aastast pronks.

Mis juhtus pronksikohtumises?

Kanada alustas kohtumist edukamalt ning võitis avaveerandi 34:25. Poolajaks sulas kanadalaste edu 58:56 peale. Kolmanda veerandaja järel juhtis Kanada 91:82.

Pronksmedalite omanikku normaalajaga aga ei selgunud. Seisult 111:111 mindi lisaajale. Normaalaja lõpus oli Kanada võidus kinni, kuid viimaste sekunditega mängiti maha 111:107 eduseis. USA sai neli sekundit enne lõpuvilet vabaviskejoonele. Mikal Bridges viskas esimese vabaviske sisse ning teise meelega mööda. Bridges sai seejärel ise lauapalli ning ladus korvi ka kaugviske. Tablool oligi viik. Kanadale jäi veel 0,6 sekundit. Kelly Olynyk sai kanadalaste poolel veel korralikule viskele, kuid kaugvise tabas rõnga tagumist osa.

Lisaajal pani Kanada oma paremuse kindlalt maksma ning teenis 127:118 võidu.

Võitjate kasuks viskasid Dillon Brooks 39 ja Shai Gilgeous-Alexander 31 punkti. Gilgeous-Alexanderi arvele jäi lisaks veel ka 12 resultatiivset söötu. USA resultatiivsemad olid Anthony Edwards 24 ja Austin Reaves 23 punktiga.

***

Lõppenud MM-il jagati välja ka mitmed pääsmed Pariisi olümpiamängudele. Euroopast tagasid edasipääsu Saksamaa ja Serbia. Ameerikast USA ja Kanada. Okeaaniast sai koha Austraalia, Aafrikast Lõuna-Sudaan ning Aasiast Jaapan. Korraldajana on OM-pääse olemas ka Prantsusmaal.

BLOGI: