Häberli hinnangul läks mängu algus aia taha ning hiljem ei õnnestunud enam tagasi reele saada.

„Esimene poolaeg oli muidugi halb. Me ei olnud piisavalt kompaktsed ja ei suutnud vastaste füüsilisusega toime tulla. Nad lõid kiire värava ning oleksid võinud isegi rohkem lüüa. Meie aga oma võimalusi ära ei lahendanud. Kohe pärast mängu on muidugi keeruline öelda, miks tasemevahe täna nii suur oli,“ selgitas Häberli kaotuse tagamaid.

„Kui kaotad 0:5, siis järelikult läks midagi väga valesti. Jalgpallis muidugi juhtub selliseid asju ja peame seda aktsepteerima. Aserbaidžaan kaotas neile ka 0:5, aga ma ei taha seda vabanduseks tuua,“ lisas ta.

Kuigi eestlased ei suutnud koduväljakul kordagi vastaste väravavahti proovile panna, siis Häberli sellest liiga suurt suurt numbrit ei teinud. „Meil oli võimalusi, aga ei saanud väravale pihta. See on tõsi, et nii ei ole võimalik skoori teha. Meil oli väljakul palju ründava suunitlusega mängijaid, aga nad ei suutnud mängu mõjutada. Samas ma ei arva, et täna midagi ründemängu taha jäi. Peame lihtsalt kaitses paremad olema,“ tõdes šveitslane.

Eesti koondise peatreeneri sõnul rootslased neid aga täna taktikaliselt millegagi ei üllatanud ning võõrustajatel ei õnnestunud lihtsalt mänguplaani ellu viia. „Tahtsime julgelt ja ründavalt mängida, aga ei saanud nende ründemängijate kvaliteediga hakkama. Meie liinide vahed jäid liiga suureks ja nii on keeruline.“

Juba teisipäeval kohtub Eesti võõrsil Belgiaga ja Häberli loodab, et mängijad ei lase ennast valusast kaotusest liiga pikalt mõjutada. „Peame selja sirgu ajama, sest teame, et kui mäng läheb soovitud rada pidi, siis suudame konkurentsis püsida. Nagu näiteks Austria vastu,“ vihjas Häberli Viinis saadud 1:2 kaotusele. „Aga kui nad [Belgia] meie vastu esimesed võimalused ära kasutavad, siis võib seal väga keeruliseks minna.“

Kas Brüsselis kavatseb Häberli ka koosseisu muuta? „Eks ole näha, mida seal teisiti teeme. Peame nädala jooksul aru saama, kes sellisel tasemel mängida suudab. Ma arvan, et võibolla teeme koosseisus mingeid muudatusi, aga ma ei tea veel, millistel positsioonidel. Loodetavasti leiame parimad mängijad üles ja tahame seal võita,“ tõdes Häberli.