Eelmisel aastal siit ilmast lahkunud Pele lõi Brasiilia koondise eest 77 tabamust. Neymar oli enne möödunud ööd legendaarse jalgpalluriga samal pulgal, kuid alates nüüdsest on rekord ainuisikuliselt tema nimel.

Neymar sai Brasiilia 5:1 võidumängus Boliivia vastu jala valgeks kahel korral ning on nüüdseks sambamaa koondise eest kirja saanud 79 tabamust. Brasiillane sai esimest korda jala valgeks kohtumise 61. minutil ning vormistas enda teise tabamusega lisaminutitel matši lõppskoori. Brasiilia koondise teiste väravate eest kandsid hoolt kaks korda skoorinud Rodrygo ja Raphinha. Boliivia auvärava autoriks oli Victor Abrego.

Brasiilia langes Katari MM-il välja veerandfinaalis. Nüüd alustati uue peatreeneri Fernando Dinizi debüütmängus MM-valiksarja võiduga.

„Neymar tuli tegema seda, mida ta oskab. Ta lõbutses, lõi kaks väravat ja purustas rekordi,“ rääkis Diniz AFP-i teatel. „Neymar on väga suur eeskuju. Inimesed peavad sellest aru saama ja teda rohkem austama.“

Rekordi purustamisele vaatamata pole Neymar kunagi tulnud koondisega maailmameistriks. Jalgpallilegend Pele on kolmekordne maailmameister.