Rootslased avasid mänguskoori 18. minutil, kui Linus Wahlqvisti söödu järel saatis värava eest palli võrku Viktor Gyökeres. Juba kuus minutit hiljem lõi Dejan Kulusevski teise värava ja avapoolaja lõpus tegi Alexander Isak seisuks 3:0. Esimese poolaja lõppnumbrid võinuks olla veelgi kurvemad, kui meie puurilukk Karl Jakob Hein poleks teinud paari head tõrjet.

Teist mängupoolt valitsesid samuti külalised, lüües viimase veerandtunniga veel kaks väravat - vahetusest sekkunud Robin Quaisoni ja Viktor Claessoni esituses - ning Eesti pidi leppima suureskoorilise 0:5 kaotusega.

Rootsi meeskond on nüüd nelja vooru järel kuue punktiga kolmandal kohal, Eesti jagab ühe punktiga koos Aserbaidžaaniga eelviimast kohta. Täna võõrsil Aserbaidžaani 1:0 võitnud Belgial ja Austrial on võrdselt 10 punkti.

Juba teisipäeval mängib Eesti koondis võõrsil Belgiaga.

Otseblogi:

Enne mängu:

Eesti jalgpallikoondis on alustanud EM-valiksarja kahe kaotuse ja ühe viigiga. Kui märtsikuises kohtumises tunnistati võõral väljakul Austria 1:2 paremust, siis juunis tehti võõrsil Aserbaidžaaniga 1:1 viik ja kaotati Lillekülas Belgiale 0:3.

Rootsi jalgpallikoondis on alustanud valiksarja ühe võidu ja kahe kaotusega ning neid rahuldab õhtuses mängus ainult võit. Märtsis kaotati koduväljakul Belgiale 0:3, juunis võideti Aserbaidžaani 5:0 ja kaotati Austriale 0:2.

Häberli sõnul ei maksa Rootsi kehvast valiksarja algusest suuri järeldusi teha, sest meeskonnas kamaluga kvaliteeti. „Rootsi on väga hea meeskond ja me ei pea nende kvaliteedis kahtlema. Nad kaotasid Austriale viimastel minutitel ja Belgia vastu sai määravaks [Romelu] Lukaku. Mõlema mängu stsenaarium oli meie kaotustele väga sarnane,“ rääkis Eesti koondise peatreener mängueelsel pressikonverentsil.