Maailma teine number Novak Djokovic kindlustas pääsu karjääri 10. US Openi finaali, alistades ameeriklase Ben Sheltoni (ATP 47.) 6:3, 6:2, 7:6. Kaks tundi ja 42 minutit kestnud kohtumises jagus põnevust vaid kolmandas setis, kus 20-aastane Shelton jõudis 5:4 seisus settpallini. Djokovic võitles ennast raskest seisust välja ning kindlustas matšivõidu kiires lõppmängus.

Djokovic lõi kohtumise jooksul viis ässa ja tegi kolm topeltviga, Sheltoni saldosse kogunes viis ässa ja viis topletviga. Suureks relvaks osutus serblase esimene serv, mis õnnestus 68%-liselt ja millelt ta võitis 84% punktidest, Sheltoni vastavad näitajad olid 71% ja 60%. Djokovic realiseeris murdepalle 36%-liselt (5/14) ja Shelton 33%-liselt (2/6).

Karjääri jooksul kolm US Openi tiitlit võitnud Djokovic rääkis kohtumise järel, et on suure slämmi turniiridel ekstra motiveeritud. „Teadsin juba enne veerand- ja poolfinaale, et mängin selles faasis USA tennisistidega. Pidin jääma rahulikuks, mis sai määravaks,“ analüüsis Djokovic mängujärgses intervjuus. „Kolmandas setis kinnise katusega mängides oli atmosfäär väga vali, mis meeldib kõigile mängijatele. Mul on tänase võidu üle väga hea meel.“

Djokovici finaalivastaseks on üllatuslikult maailma kolmas reket Daniil Medvedev, kes alistas neljasetise lahingu järel tiitlikaitsja Carlos Alcarazi 7:6, 6:1, 3:6, 6:3. Matš kestis kolm tundi ja 22 minutit.

Milliseid võimalusi 2021. aasta US Openi tšempion Medevdev finaalis Djokovici vastu näeb? „Ma kohtun mängijaga, kes on võitnud 23 suure slämmi turniiri, mina olen ühe. 2021. aastal teda siin võites mängisin enda tavapärasest tasemest paremini. Pean seda uuesti tegema. Teist võimalus tema vastu ei ole,“ lahkas venelane.

US Openi meeste üksikmängu finaal toimub pühapäeva hilisõhtul Eesti aja järgi 23.00.