Laupäevale läks liidrina vastu Hyundai piloot Thierry Neuville, tema tiimikaaslane Lappi kaotas belglasele 31,1 sekundiga. Ent etapi neljanda kiiruskatse järel hakkas soomlase i20 radiaator lekkima. „Neljanda katse finišis hakkas tööle madala veesurve häire ja avastasime lekke. Radiaatori mõlemad pooled olid kahjustatud – esiosa õnnestus meil korda lappida, aga tagumist mitte,“ meenutas 32-aastane piloot reede lõunal juhtunut.

„Lisasime katsete finišis ja teisteski kohtades vett. Nägime ühe restorani ees kraani ja võtsime sealt ka vett,“ jätkas Lappi.

See pole sugugi esimene sarnane kord, sest mullu lappas Lappi masina radiaatorisse vett Soome järvest. Hyundai piloodi sõnul ei põhjustanud siiski katkine radiaator tema suurt kaotust.

„Me polnud neis tingimustes kordagi autoga rahul. Proovisime midagi uut, kuid pean naasma oma tavapärase seadistuse juurde. Proovisime võtta pidamisest viimast, kuid tegime selle arvelt mujalt kompromisse ning ma ei tundnud end masinas mugavalt. Pean lähenema ettevaatlikumalt, et ma saaksin selle autoga suruda,“ märkis Lappi.