„MM turniir on äge olnud, palju on juhtunud ja ma usun, et poolfinaalide paarid on väga õiglased. Kellelgi ei ole sepiku söömist,“ ütles Kruus.

Enne, kui mehed poolfinaalide võitjaid ennustavad, vaatame korraks tagasi veerandfinaalmängudele. Esimesena Leedu-Serbia kohtumine – Leedul tuli Serbiale alla vanduda ning Serbia pälvis lõpuks kindla 87:68 võidu ning edasipääsu poolfinaali.

„Leedul oli aegade nõrgeim koosseis, midagi neist ei oodatud. See oli loogiline asjade käik, et sealt ei tule kuskilt midagi,“ kommenteerib Sõber korvpallistuudio saates. Kruus toob välja Serbia puhul nende kiire jooksu „Seda on lausa pull vaadata“.

Teine veerandfinaalmäng, kus kohtusid Itaalia-USA, edendasid ameeriklased 100:63 võiduga end poolfinaali. „Itaalia ei oleks ise ka uskunud, et nad võidavad. Loodame, aga et Saksamaa teist nii kehva mängu ei tee,“ kommenteerib Enden.

Saksamaa-Läti veerandfinaalmängul peeti üks vägev lahing, kuid lätlased pidid vastu võtma kaotuse 79:81.

„Kõige kõvem ja ajaloolisem mäng. Läti on tõenäoliselt kõige meeldejäävam sats üldse MM-i jooksul,“ arvab Kruus.

„Lasid vahe liiga suureks ja need pallikaotused. Kõigele vaatamata, ühest küljest oleks tahtnud, et Läti võidab. Need Bertānsi visked on väga head,“ lisab Enden. „Emotsioonid ei ole siiani mind maha jätnud pärast seda mängu. Tunnen Gordon Herbertile kaasa, mul on kahju. Olla Saksa koondises ja olla nii kõvade vendade treener,“ ütleb Sõber.

Kanada-Sloveenia mängul võitis Kanada 100:89 ja jõudis poolfinaali, kus kohtub Serbiaga. „Sloveenia meeskond ei ole enam see, mis ta oli aastaid tagasi. Nad olid ühtne tiim ja keskendusid mängule, kui EM-i võitsid mõned aastad tagasi. Nüüd on aga teisiti. Dončić on nagu teine treener,“ räägib Enden. „Eks Sloveenia poiste koormus oli suurem kui Kanadal, et jõuda üldse kaheksa hulka,“ lisab Kruus.

Täna kell 11.45 algab esimene poolfinaal, kus mängivad Serbia ja Kanada ning mõlemad saatekülalised usuvad, et tuleb väga tasavägine mäng.

„Kanada on saanud ülivõimsalt minu soosikuks sel aastal. Seal on lihtsalt kvaliteetsemad mängijad. Tuleb väga kihvt mäng,“ toob Sõber välja.

„Kanada mängijate kvaliteet on parem kui Serbial, aga Serbial on ühtlasem pink ja samuti suurem kogemus. Väga väikesed asjad otsustavad. Ma ikkagi usun Serbia mängu distsipliini,“ on Enden kindlalt Serbia poolt.

Teine poolfinaal leiab aset samuti täna, kuid kell 15.40 tulevad platsile USA ja Saksamaa meeskonnad.

Sõber tahaks, et sakslastel tuleks sarnane mäng nagu leedukatel oli USA vastu. „Neil on kõik võimalused kõvasti panna vastu USA-le, kui nad Läti mängust omad järeldused ära teevad. Nad löövad käed kokku ja läheb,“ arutles Sõber.

Enden ei võta selgelt kummagi meeskonna poolehoidu: „USA-l on eelis, aga mine tea.“

Korvpalli MMi finaal toimub pühapäeval. Sõber on kindel, et selle aasta võitjaks tuleb USA, Enden hoiab pöialt aga Serbiale.

Betsafe’i analüütikute võiduennustuste kohaselt kaotab Serbia esimeses poolfinaalis ja võidab Kanada 69% tõenäosusega. Teises poolfinaalis USA-Saksamaa mängul ennustatakse, USA võitu Saksamaa ees lausa 84,7% tõenäosusega.