Sabalenka kaotas poolfinaalis Madison Keysi (WTA 17.) vastu avaseti poole tunniga koguni 0:6, kuid võitis kaks järgmist kiires lõppmängus 7:6 (7:1) ja 7:6 (10:5).

Teises setis juhtis Keys veel 5:3, ent kümnendas servigeimis suutis Sabalenka murde teha ja seti päästa.

„Ma tegelikult ei tea, kuidas ma selle mängu suutsid ringi pöörata,“ lausus valgevenelanna raske võidu järel. „Madison mängis uskumatut tennist, täiesti teisel tasemel. Olla esmakordselt US Openi finaalis on midagi erakordset.“

Maailma kuues reket, alles 19-aastane Gauff sai oluliselt lihtsama võidu, kui mängis poolfinaalis üle Karolina Muchova (WTA 10.) 6:4, 7:5.

„Teate, olenemata sellest, mis laupäevases finaalis toimub, olen tõesti uhke selle üle, kuidas olen viimastel nädalatel hakkama saanud,“ sõnas õnnelik Gauff.

Seda poolfinaali jäi varjutama kliimaprotestijate meeleavaldus, mis peatas mängu lausa 50 minutiks. Kuna üks meeleavaldaja oli oma paljad jalatallad põranda külge liiminud, kulus korraldajatel aega, et ta vabastada ja mäng saaks jätkuda. Katkestamise hetkel juhtis Gauff 6:4, 1:0.

„Võtsin seda pausi kui vihmaseisakut. Ainus raske asi oli, et kui me väljakult lahkusime, ei teadnud, kas see kestab viis minutit või tund aega,“ sõnas Gauff ootamatu seisaku kohta.

Meesüksikmängu finalistid selgitavad Carlos Alcaraz (ATP 1.) - Daniil Medvedev (ATP 3.) ja Novak Djokovic (ATP 2.) - Ben Shelton (ATP 47.).