Äripäev kirjutas juulikuus, et kui Levadia presidendi Viktor Levada metalliärid möödunud kümnendi alguses kokku kukkusid, siis enne pankrotti Leedus liikus firma vara uude kehasse ja äritegevus jätkus. Kuigi Levada oma nimega Leedus äriga rohkem seotud polnud, sai hiljem firma üheks omanikuks Levadat erinevates pankrotiasjades abistanud endine advokaat Raul Markus, täpsemalt tema firma Bolg Advisors.

Kui Markus aastaid hiljem metalliäri – mis kandis nüüd nime Steeltrade – müüs, hakkas müügist saadud raha voolama Levadaga seotud firmadele, inimestele ja jalgpalliklubile. Kuna laenu pähe antud raha pole jalgpalliklubist Bolgile tagasi makstud, viisid Markuse vihased võlausaldajad kohtusse FCI Levadia pankrotiavalduse ning Capital Inkasso OÜ käes on 2,4 miljoni euro suurune võlanõue jalgpalliklubi vastu.

„Eile toimus selles tsiviilasjas kohtuistung, kuhu ilmusid võlausaldajat esindanud vandeadvokaat Anto Kasak ja Levadia esindaja advokaat Vahur Kivistik. Kohus vaatas võlgniku taotlusi ning läks nõu pidama ajutise halduri määramiseks,“ vahendab Harju maakohus, kelle sõnul tehakse määrus teatavaks nädala jooksul.

Rünno Mahl, FCI Levadia pressiesindaja oli kohtuasja kommenteerides napisõnaline: „Ootame praegu lisainfot ja kohtuotsust.“ Klubi president Levada ei soovinud juhtumi praeguses faasis midagi öelda.