Avamäng peetakse pühapäeval, 10. septembril kell 18.00 Kalevi spordihallis. Korduskohtumine toimub 16. septembril Luksemburgis. Kahe mängu kokkuvõttes võitjaks osutuv meeskond läheb sarja teises ringis vastamisi Ukraina esiklubiga HC Motor, kes osales eelmisel hooajal Saksamaa 2. Bundesligas.

Bascharage linna klubi Käerjeng on aastaid kuulunud Luksemburgi tippmeeskondade hulka. Lisaks Käerjengile kuuluvad kaheksa meeskonna osavõtul toimuva liiga tippklubide hulka Esch, Berchem, Red Boys Differdange ja Dudelange. Kuna Luksemburg asub Euroopa tugevamate meeste käsipalliliigade ehk Saksamaa ja Prantsusmaa vahel, siis on neil olnud alati ühendus tippkäsipalliga ning tipptiimid on tihti paljude professionaalsete mängijatega tugevdatud.

Käerjengi meeskonna 22 mängija hulka kuulub ka kümme välismaalast – 2 prantslast, 2 horvaati, makedoonlane, portugaallane, belglane, britt, bosnialane ja sloveen.

„Olen ise hooajal 2012/13 Luksemburgi liigas mänginud ning tean, et viis tippmeeskonda on näidanud stabiilselt head keskmist Euroopa taset. Tugevad leegionärid on ka väikeriigi koondise taset tõstnud. Eesti koondiski jäi Luksemburgile veidi üle viie aasta tagasi alla,“ lausus HC Tallinna eestvedaja Risto Lepp.

„Eurosarja mängimine on väga kulukas lõbu, aga mul pole südant ka sellest loobuda. Pingutame kõvasti, kuigi see on finantsiliselt on väga raske. Oleme alates 2018 aastat eurokarussellis osalenud. Meie noortele poistele on see kullahinnaga kogemus. Ma usun, et selge favoriidikoorem on meist kordades suurema eelarvega Luksemburgi klubi peal. See aga ei tähenda, et me ei lähe võitlema ja võidu peale mängima. Koduses Kalevi spordihallis tõotab tulla pühapäeva õhtul kõva võitlus ning kutsun kõiki spordisõpru eurokäsipalli nautima“, lisas Lepp.

HC Tallinna uue peatreeneri Martin Noodla sõnul on tegemist sügise tähtsaima mänguga..

„Meistriliiga avamäng tehtud, nüüd sügise tähtsaim mäng. Üldiselt oleme loogilises faasis, kus iga mänguga peaks üksteisemõistmine ja tehniline pool paranema. Nädala lõpus töötame peamiselt kaitseelementidega ja parima konditsiooni saavutamisega pühapäevaseks euromänguks. Kõik mängijad on rivis ja täis tahet endast parim anda. Võrreldes Põlva mänguga võtame tempot võib-olla veidi maha ja mängime kontsentreeritumalt,“ rääkis Noodla.

„Väga kontrollitud rünnak ja õigeaegne tagasitulek kiire mängijate jaotusega on võtmesõna. Natuke kodusaali õnnestumist ja voolavus tegemistes oleks ka pühapäeval abiks. Seame väiksed ülesanded, mille peal kogu pakett platsil kokku panna. Loodetavasti on ka publik rohkearvuliselt meid toetamas,“ lisas ta.

Sissepääs Kalevi spordihalli maksab täiskasvanutele eelmüügist 10 eurot ja koha pealt ostes 12 eurot. Kuni 17-aastaste lastele ja pensionäridele maksab pilet vastavalt 5 ja 6 eurot.