Medevedev võitis veerandfinaalis kaasmaalast Andrey Rublevi 6:4, 6:3, 6:4. Kohtumise ajal paistis väljakule terav päike ja sooja oli varjus vähemalt 35 kraadi.

Mõlemal tennisistil oli matši ajal probleeme vastupidavuse ja kohati ka korraliku hingamisega. Üks hetk sai Medvedevi mõõt täis ja ta avaldas arvamust kõigile areenil viibijatele. „Üks mängija sureb. Te näete veel seda,“ rääkis ta.

Tohutu kuumuse tõttu peeti kohtumine osaliselt suletud katuse all, kuid ka see ei teinud olukorda paremaks. Medvedev võrdles mängutingimusi Tokyo olümpiamängudel kogetuga. „Ainus positiivne asi selle kuumuse juures on see, et mõlemad mängijad kannatavad. See oli meie mõlema jaoks raske,“ avaldas ta mängu järel arvamust.

Mängijad kasutasid geimide ja settide vahel toimunud puhkepause maksimaalselt enda jahutamiseks är. Kasutusele võeti jääkotid, märjad rätikud ja istmete all olevad kliimaseadmed. „Esimese seti lõpus ei suutnud ma enam palli näha. Ma ei suuda ära oodata, et saaksin lõpuks külma dušši alla. Ma ei suuda ennast enam liigutada,“ lisas Medvedev.

2021. aasta US Openi tšempion Medvedev kohtub ülehomme poolfinaalis hispaanlase Carlos Alcaraziga.