XFS reklaamib end Eesti vanima täissprofessionaalse võitlusspordisarjana. 2012. aastast toimunud gala seekordne üritus on pühendatud MMA stiilile. Lisaks Eesti võitlejatele saab üritusel näha ka Soome, Leedu, Gruusia ja Ukraina sportlasi.

MMA amatöör-matšides tulevad ringi Invicta Spordiklubi esindavad pärnakad Randel Uibo, Simon Sülla, Sander Kaju ja Neo-Randy Saalits.

Sülla osales käesoleval aastal Eesti meistrivõistlustel Brasiilia jiu-jitsus, võites seal kaheksa atleedi konkurentsis kuldmedali. Ta pidas kolm lahingut, millest ühe võitis alistuse ja kaks punktidega. Samuti teenis ta kaks eriauhinda: parima matši ning parima alistuse eest.

Uibo tuli tänavu Eesti meistriks vabavõitluses. Mõlema nimetatud mehe vastased tulevad Soomest ning on võitlusspordiga pikalt tegelenud, seega on oodata tehniliselt põnevaid vastasseise.

Full Muay Thai ehk täiskontaktse taipoksi reeglite järgi võistlevad kaks paari, Markus Mittal - Hardo Kääni ning Ken Kadaks ja Taur Guitor.

Õhtu eelviimasel kohtumisel teeb oma esimese profimatši Raigo Kutsar spordiklubist Tokon. Kutsaril on muuhulgas ette näidata vabavõitluse Balti meistritiitleid ja IMMAF maailmakarika kolmas koht.

„Ootused on ainult võit ja ei midagi muud! Oleme teinud väga korraliku ettevalmistuse - minimaalselt 10 trenni nädalas ja samuti sparringud erinevates klubides. Võtame seda matši täie tõsidusega. Tean et vastane on väga kogenud ja seega tuleb olla valmis kõigeks. Iga kaotus või võit teeb sportlase paremaks,“ rääkis Raigo XFS-i pressiteate vahendusel.

Raigo vastasena näeb puuris ukrainlast Maksym Sorokat, kes teinud profikarjääris lausa 57 matši.

Ürituse peamatšis teeb comebacki Alik Tseiko, kelle viimane MMA matš jääb aastasse 2016. Karjääri panid pausile vigastused. Maadlusega tegeleb 2012. aastal Eesti meistritiitli saavutanud sportlane endiselt aktiivselt. 2019. aastal Lääne-Virumaa meistrivõistlustel krooniti ta taas meistriks (kuni 87kg) ning tiitleid on võetud ka teistelt turniiridelt.

Aliku vastane Giorgi Tabatadze tuleb Gruusiast ning tema arvel on 21 profimatši (neist 13 võitu). Mõõtu võetakse kaalukategoorias kuni 77 kg.

Xplosioniks valmistub ka Tseiko Tais, kus viimase aasta jooksul on võitnud kolm kuldmedalit ja ühe hõbeda võistlustelt ADCC Phuket Open ja Southeast Asia Open.

Xplosion Fight Series võitlusõhtu algab 16. septembril kell 18. Otseülekannet näitab alates kella 19-st TV6. Õhtut juhib Cool-D, teles kommenteerivad matše Ari Matti Mustonen ja Kuldar Nei.