Eesti spetsialist töötas Soome hooldetiimis viimased kaheksa hooaega ning kohaliku rahvusringhäälingu sõnul on tema lahkumine väga pettumustvalmistav.

„Lisaks määrimisoskustele olid soomlaste jaoks väga olulised ka Metsa suhted rahvusvaheliste suusatootjatega ning see mängis hooldetiimis võtmerolli,“ kirjutas Yle sporditoimetus.

Soomlaste andmetel teenib Mets Austrias koguni kolm korda rohkem ning eestlane ei varja, et see sai töökoha valimisel määravaks.

„Raha mõjutas minu otsust oluliselt. Üks suur erinevus on muidugi see, et Austrias makstakse mulle palka 12 kuud aastas, Soomes aga ainult kuus kuud,“ vahendab Yle Metsa sõnu.

Austria suusaliidu pakkumine jõudis Metsa lauale aga väga ootamatult ning enne seda jahtisid lepingupikendust ka soomlased.

„Pärast hooaega olin Fischeri tehases Jasmi Joensuule ja Lauri Vuorinenile suuski valimas, kui ühtäkki astusid Austria suusaliidu inimesed sisse ja tegid mulle pakkumise,“ selgitas eestlane, kes aastatel 2010-2015 hoolitses kahekordse olümpiavõitja Justyna Kowalczyk-Tekieli suuskade eest.