Ancona vanalinna ääres toimus peale 1:3 kaotust Belgiale Eesti fännide lõpupidu, millega liitusid peale mängu hotellist läbi käies ka koondislased. Keset linnaväljakut kajas Eesti muusika ning kaotusest hoolimata nauditi veel viimast õhtut soojas Vahemere kliimas.

„Loomulikult oleks tahtnud võita ja kolmas geim juba lubas, et võiks tulla uskumatu comeback,“ rääkis oma emotsioonidest fännina Itaaliasse tulnud ja eestlastele ühistegevusi korraldanud Eesti võrkpalliliidu turundusjuht Toomas Vara.

„Muidugi tahad, et meeskonna läheks paremini. Natuke on fännidest kahju, natuke mängijatest... Sa näed, et kõik mehed on endast kõik andnud. Nagu peatreener siin just ütles, on mehed suvel kõvasti tööd teinud ja tegelikult tuleb neist aru saada. Vastas olid ikkagi väga kõvad satsid. Anname andeks, saame aru! See meeleolu, millega siin meeskonda vastu võeti, võtab selle päris hästi kokku - me näeme, et meie poisid on kõvasti tööd teinud ja on tublid!“

Niivõrd suure toetajaskonna reisimine Eestist Itaaliasse oli üllatus kõigi jaoks. Ei osanud seda oodata koondislased ega ka korraldajad itaallased.

„See oli üllatus ka Itaalia korraldajate jaoks, kes tänagi ei saanud aru, miks mingid sinistes särkides mehed tahavad tulla tribüünil platsile veidi lähemale istuda. Itaallaste jaoks oli Eesti fännide arv ja jõulisus ilmselge üllatus. Nad ei osanud arvatagi, et selline seltskond kuskil eksisteerib,“ märkis Vara.

Milline oli fännide ja mängijate ühispeo õhustik, vaata ja kuula juba lähemalt videost!