Reede hommikul tõusis ralli liidriks Hyundai piloot Neuville, kuid Pierre-Louis Loubet Ford Puma veepump üles juba enne starti ning Georg Linnamäe sõitis 900 meetrit peale lähet teelt välja. Fordi rooliv Ott Tänak hoidis kolmanda kiiruskatse järel neljandat kohta, aga rehvivahetusalas ilmnes probleem veepumbaga, mille putitamine võttis aega. Eestlane jäi starti 22 minutit hiljaks ja sai 3.40 suuruse ajakaristuse, mistap kukkus M-Spordi piloot suurest mängust.

Reede lõpetas esikohal Neuville. Sebastien Ogier kaotas talle 2,8 ja kolmandat kohta hoidev valitsev maailmameister Kalle Rovanperä 25,5 sekundiga. Päeva kaks viimast kiiruskatset võitnud Tänak oli liidrist maas 3.34,5, millega ta läks puhkama kokkuvõtte üheksandal kohal.

Laupäeva lõunaks juhtis jätkuvalt Neuville, päeva esimeses pooles langesid suurest mängust rehvi ribadeks sõitnud Esapekka Lappi ning mootorihädadega võidelnud Elfyn Evans. Ebaõnn tabas ka kolmandat eestlast, sest Robert Virves kaotas rehvipurunemise tõttu üle kolme minuti. Hoolduspausi järel sai Neuville'i pidu läbi, sest ta lõhkus kümnendal kiiruskatsel teel olnud augus masina vedrustuse ning katkestas.

Neuville'i ebaõnne järel tõusis Ogier etapi liidriks. Kuna 11. kiiruskatsel lõhkus Takamoto Katsuta kaks rehvi, siis parimatele neli ja pool minutit kaotanud Tänak liikus juba kuuendaks. Päeva viimasel katsel sõitis ka Ogier tagumise rehvi kõveraks, ta ei jõudnud tagasi ralliparki ja prantslane langes kokkuvõttes esikümnest välja. Esikohale tõusis Rovanperä, Sordo oli teine, Evans kolmas ning Tänak möödus päeva viimasel katsel vaid tagaveo jõul liikunud Lappist ning kerkis neljandaks.

Pühapäeva esimesel katsel tõusis Evans Sordost mööda teisele kohale ja britt kindlustas Toyotale kaksikvõidu. Sordo oli ralli kokkuvõttes kolmas, Tänak neljas, Lappi viies ja Katsuta kuues.

Rovanperä oli ka punktikatse kiireim. Seal järgnesid talle Evans (+2,5), Tänak (+2,6), Sordo (+4,0) ja Lappi (+4,3)

Kreeka ralli üldseis:

Kreeka ralli üldseis.

Tavapäraselt vahendab Delfi läbi nädalavahetuse sündmusi otseblogi vahendusel, kohapealsed jutud toob Kreekast teieni Jaan Martinson. Kreeka ralli võtab kokku saade „Kuues käik“, mis on eetris pühapäeval kell 15.

Loomulikult ootavad saatejuht Eigo Kaljurand ja ekspert Roland Poom selgi korral aadressile kuueskaik@delfi.ee lugejate ja vaatajate küsimusi. Auhindadeks on Robert Virvese fännisärk, Starteri nokamüts ja kast Starterit (Viimase võitmiseks peab olema vähemalt 16-aastane).

Blogi: