„Reaalsus on praegu selline, midagi sisse enam ei jäänud. Kahju, aga igaüks peab kõrgetasemelisi mänge rohkem ja rohkem saama. Tippvõrkpall on kiire ja andestamatu. Kui isegi poolikuid variante ära ei kasuta, on väga keeruline,“ kõlasid temporündaja Aganitsa esimesed mõtted pärast Belgialt saadud 1:3 kaotust.

Kaks esimest geimi võitsid belglased kindlalt, loovutades Eestile vastavalt 18 ja 17 punkti. Kolmanda geimi võitis omakorda Eesti 25:12, aga neljas läks taas belglastele 25:19.

„Võrkpallis on tihti nii, et 2:0 eduseisus kipub üks võistkond järele andma. Mängida ongi lihtsam, kui geimi algusest peale saad paari punktiga ette. Siis võtad rünnakul ja servil rohkem riske. Sama juhtus meil kolmandas geimis,“ vaatas Aganits mängule tagasi. „Nende blokk polnud enam algusest nii distsiplineeritud. Nad hakkasid veidi üksteise kallal võtma. Kahjuks ei õnnestunud meil seda neljanda geimi alguses enam kaasa võtta.“

Viimati Selver/TalTechi ridades mänginud ja Eesti meistriks kroonitud Aganits, kes tähistab neljapäeval 30. sünnipäeva, ei osanud öelda, mida tulevik talle toob. „Ütlen ausalt, elasin ja valmistusin poolteist aastat suureks EM-iks. Kaugemaid plaane hetkel pole. Oleme Selver/TalTechiga rääkinud, aga midagi kindlat pole,“ sõnas koondise kapten.

Vaata videost, kuidas Aganits turniirile tagasi vaatab, millest Eesti koondisel puudu jääb ning mida ta veel oma tuleviku kohta rääkis!