„Meie turniiri kõige halvem matši nii energia, keskendumisvõime kui ka füüsilisuse poolest. Pean veel video üle vaatama, kuid jäi mulje, et serblased mängisid märgatavalt kõrgema tempoga. Võib-olla kulutasime eelmises mängus liiga palju energiat. Kas USA võitmine tegi meile karuteene? Suure tõenäosusega jah,“ ütles matši järel Kazys Maksvytis.

Leedu võitis esimese veerandi 25:24, kuid poolajaks olid nad taga juba 11 silmaga ning kolmandal veerandil läksid serblased oma teed. Peatreeneri sõnul saigi rahul olla vaid esimese kümne minutiga.

„Vähemalt tabasime siis viskeid hästi, aga paar korda me ei jõudnud palliga üle poole väljakugi. Vastased olid meist jõulisemad ning me pidime kasutama veidi teistsuguse koosseisuga,“ vihjas ta Eimantas Bendžiuse vigastusele, mis ajas tavapärase rotatsiooni sassi. „Kuid täna polnud küsimustki, kumb meeskond oli parem.“

Leedu mängijate sõnul polnud nad matši eel kuidagi eriliselt närvis. Ka 46-aastase juhendaja meelest oli probleem laiem.

„Kahjuks kukkusime kõige ebasobivamal ajal kokku. See oli nii füüsiline kui ka emotsionaalne auk,“ arvas Maksvytis, kes pani mööda ka mõne taktikalise nõksuga. Näiteks lasid nad Stefan Jovicičil võtta vabalt kaugviskeid, kui too pani viiest sooritusest kolm sisse. „See risk oli kaalutletud, ent plaani ei täidetud korrektselt. Me polnud keskendunud. Esimesel veerandil viskasid nad korvi alt 20 punkti, aga me tegime kokku kaks meeskondliku viga. Samas kordus kolmandal veerandil. Vastaseid tegid tööd ja meie vaatasime tuimalt pealt.“

Peatreeneri sõnul jäi seetõttu MM-ist suhu halb mekk, sealhulgas raputas ta tuhka pähe endale. „Jahtuma maha ja siis mõtlema tulevikule. Kuid meeskonnal oli lõbus nii trennis kui ka mängudes. Kahju, et see läbi sai,“ märkis ta.