Eesti sai EM-finaalturniiri neljandas mängus Anconas nelja aasta taguse Euroopa meistri Serbia vastu geimides kätte 16, 23 ja 22 punkti. Tammearu tõi meeskonnale 11 punkti nagu ka Martti Juhkami, kuid oli Eesti parim kasuteguri poolest (+7). 17-st võimalusest lõi Tammearu punktiks 9. Ülejäänud kaks punkti tulid tal serviässadest. Negatiivsele poolele läheb üks serviviga ja kolm viga vastuvõtul.

„Võiks paremini,“ võttis Tammearu enda esituse kokku. „Raske on midagi lisada. Mõtted on pigem juba homse peal. Sellele mängule ei pea me enam palju mõtlema. Kindlasti olid meil omad võimalused, aga need on juba „oleksid“. Keskendume homsele.“

Tammearu sõnul Eestit Belgia näol midagi kerget ei oota, eriti arvestades, et viimases mängus Saksamaa vastu suutsid nad endast paberil selgelt tugevama meeskonna panna mängima viite geimi, kaotades siiski 2:3.

„Kohati mängivad nad väga ilusat võrkpalli. Niisama naljalt Saksamaa vastu kahte geimi ei võideta. Samas on neil ka omad ärakukkumised,“ analüüsis Tammearu vastast, kus tal mängivad mitmed tuttavad näod. Tammearu mängis nimelt viimased kaks hooaega Belgia klubis Roeselare Knack Volley.

„Temporündajad ei ole neil võibolla kõige võimsamad. Nurgaründajad mängivad vahel tempos - selliseid huvitavaid situatsioone tuleb sisse. Aga nii nurgas, diagonaalis kui ka sides on neil väga head mängijad. Klassi jagub neil igale poole,“ lisas Tammearu.

Täna kaldusid tasavägised geimilõpud Serbiale. Mida teha, et homme samasugused seisud enda võiduks pöörata? „Tuleb veidi rohkem endasse uskuda, et võime neid geimi lõppe samamoodi enda kasuks pöörata. Tuleb lihtsalt hullu panna. Me ju tegelikult oskame. Serbiaga mängisime teises geimis punkt-punktis.“

Vaata pikemat intervjuud Tammearuga videost!