Suurema osa võistlusest saatis osalejaid päike ja mõõdukas läänekaarte tuul, kohati oli ka pilvist taevast ja sadas hoovihma. Marsruut kulges nii kalda ääres, avamerel kui ka Kolga lahe saarte vahel. Oli nii lainet kui tuulevarjulistes kohtades siledat vett, pannes proovile aerutajate kõik oskused, mida merel aerutamiseks vaja. Võistlusel osales üle 100 sportlase ühestel ja kahestel süstadel ning SUP laudadel. Arusaadavatel põhjustel oli välismaalaste osalus raskendatud, siiski startisid ukrainlased kahepaadil. Välisvõistlejatest olid esindatud leedulased ja lätlased. Võisteldi kahel distantsil. Esiteks 9 km pikkusel Pedassaare ringil ja 24 km pikkusel Eesti meistrivõistluste distantsil. Võistlust turvasid kohalikud vabatahtlikud merepäästjad kuue kaatriga.

Maratoni üldvõidu võtsid leedukad Arūnas Dubauskas ja Vaidas Linkevičius meeste kahesüstal ajaga 2:05.42 Üldarvestuse teine koht ja Eesti meistritiitlid meeste kahesüstal läksid Andres Kajule ja Indrek Kermonile ajaga 2:08.58. Üldarvestuse kolmas koht ja Eesti meister ühesüstal oli Oleg Mozessov ajaga 2:09.49. Parim naistesüst saavutas üldarvestuses kümnenda koha ajaga 2:21.10 ning Eesti meistritiitli võtsid Linda Tetsmann ja Anette Baum. Naiste ühesüstadel tuli Eesti meistriks Sigrid Leetsi ajaga 2:27.52

Kuna ilm oli rahulik, siis möödus ka meremaraton päästjatele rahulikult. Kuid nii võistluste peakorraldaja Mart Reimann kui ka turvameeskonna ülem Madis Praks tõdesid, et aastatega on nii esikoha taotlejate ning harrastajate professionaalsuse tase riskijuhtimises kõvasti kasvanud ja päästemeeskonna tuge vajavad võistlejad üha vähem ja vähem. Eesti aerutamisföderatsiooni president Martin Ilumets lisas, et aasta-aastalt on harrastus- ja matkaaerutajate hulk kasvanud just selliste ürituste kaudu, mis toovad kokku nii sportlased, kui harrastajad.