Kui veel lõppenud nädalavahetusel oli Akropolise ralli piirkonnas päikesepaisteline palav ilm ning temperatuur tõusis üle 30 kraadi, siis järgnevatel päevadel sajab seal paduvihma.

Prognooside kohaselt võib Lamias näiteks esmaspäeva, teisipäeva ja kolmapäeva jooksul sadada maha kuni 200 millimeetrit vihma. Kui ennustused täppi lähevad, tuleb Lamias kolme päeva jooksul sademeid üle nelja korra rohkem kui keskmiselt terve septembri jooksul kokku.

Seetõttu on Akropolise ralli võistlusdirektor andnud erakorralise hoiatuse.

„Ilmaprognooside kohaselt sajab järgnevatel päevadel rallialal tugevat vihma ja võib tulla ka tormi. Võistluse korraldajad jälgivad pidevalt kiiruskatsete seisukorda ja koostavad varuplaane, kui rajaga tutvumist ei saa plaanipäraselt läbi viia,“ teatas võistluse direktor Anita Passalis pühapäeva õhtul.

Legendi koostamist alustati esmaspäeval Loutraki piirkonnas, kus hommikul paistis veel päike. Vihma lubatakse täna pärastlõunaks, kuid mitte nii ägedat kui teisipäeval ja kolmapäeval põhja pool asuvas Lamias.

Lisaks valitseb tõsine oht, et tugevad vihmasajud ja tormid võivad Akropolise ralli kruusateid lõhkuda ja põhjustada üleujutusi. See võib omakorda kaasa tuua katsete lühendamise või isegi tühistamise.

Erakorraliste olude tõttu kutsus võistluste direktor meeskondi üles kindlustama oma hooldustelke ja muud rajatisi Lamia hooldusalal. Juhitakse tähelepanu, et meeskonnad ei tohi oma teeninduspunkte jätta mehitamata, et võimaliku tormi korral oleks ala turvaline.

Päikesepaistelisemat ilma ennustatakse nädalavahetuseks.

Alles mõni nädal tagasi olid Akropolise ralli korraldajad hädas olnud hoopis liigse kuivusega, mis ähvardas metsad muuta väga tuleohtlikuks.

Akropolise ralli algab neljapäeval.