Jalgpallur rääkis, et esmaspäeval, 21. augustil helises tema uksekell kaks korda. Uksel seisid kaks meest, kes käskisid Hameedil endaga kaasa tulla. Rootsi jalgpallur keeldus, mistõttu ähvardasid mehed mängijat relvaga.

Mehed sidusid ta auto tagaistme külge ja sõitsid minema. Hameed viidi tühja ja pimedasse ruumi. Toas polnud voodit ega WC-potti. Hameed rääkis, et pidi toanurka urineerima.

Röövijad ütlesid, et ei anna Hammedile ei süüa ega vett. Rootslane oli kindlal veendumusel, et sureb, kuid tegi kõik endast oleneva elus püsimiseks. „Miski pole lihtsam kui peita surnukeha kohta, kust seda ei leita,“ selgitasid mehed talle.

Pärast neljandat päeva muutus kõik ning röövijad näisid olevat pinges ja meeleheitel. Reede hommikul vabastasid nad 27-aastase Hameedi. Ta oli nelja päevaga kaotanud seitse kilo.

Kahtlane pakkumine

Hameedi lõppes eelmisel hooajal leping Ungari klubi Zalaegerszegiga. Talle helistas tundmatu agent, kes küsis, kas ta oleks huvitatud mõne Euroopa tippklubiga liitumisest.

Hameed alustaski ühe klubiga läbirääkimisi, kuid pakkumine tundus liiga hea, et tõsi olla. Rootslane loobus viimasel hetkel lepingust ja siirdus Horvaatia kõrgliigaklubisse HNK Gorica. „Kõik oli ebaselge. See polnud minu jaoks,“ kommenteeris Hameed tehingust loobumise tagamaid.

Pärast lepingust loobumist põrkas Hameed Zagrebis kokku mehega, kes ähvardas teda. Rootslane usub, et ähvardav mees Zagrebi hotellis, kahtlane lepingupakkumine ja inimrööv on omavahel seotud.