Ostapenko võitis tund ja 49 minutit kestnud kohtumises Swiatekit 3:6, 6:3, 6:1. Kohtumine lõppes kohaliku aja järgi veidi enne südaööd.

„Ootan alati rasket lahingut Iga vastu,“ rääkis Ostapenko väljakul antud intervjuus. „Ta on võitnud mitmeid slämmiturniire ja mängib väga stabiilselt. Mängisin väga agressiivselt ja see ei meeldi talle. Kolmandas setis astusin rohkem väljakusse sisse ja servisin paremini.“

Swiatek lõi kohtumise jooksul kolm ässa ja tegi kolm topeltviga, Ostapenko lõi seitse ässa ja tegi kolm topeltviga. Lätlanna edu alus oli esimene serv. Tema esimene palling õnnestus 65%-liselt ja ta võitis 75% esimeselt servilt mängitud punktidest, Swiateki vastavad näitajad olid 62% ja 56%. Ostapenko lõi kohtumise jooksul 30 äralööki ja tegi 20 lihtviga, Swiateki saldosse kogunes 18 äralööki ja 18 sundimata viga.

Turniiri veerandfinaalis kohtub Ostapenko ameeriklanna Coco Gauffiga (WTA 6.), kes mängis kaheksandikfinaalis üle taanlanna Caroline Wozniacki 6:3, 3:6, 6:1.

Poolatari kaotus tähendab ühtlasi seda, et pärast aasta viimast slämmiturniiri tõuseb naiste maailma esireketiks valgevenelanna Arina Sabalenka. Swiatek on olnud maailma esinumber alates möödunud aasta märtsist.