„Saime lihtsalt vastu hambaid,“ meenutas USA koondise peatreener Steve Kerr esimesel kümnel minutil juhtunut, kui nad leidsid ennast 12:31 kaotusseisus. Samas taktis kulges esimene poolaeg edasi ning USA läks puhkama seisult 37:54.

„Nad alustasid mängu väga kuumalt ning tabasid oma esimesed üheksa võetud kaugviset. Nad tabasid iga viske ja said häid viskekohti. Ma ei ütleks, et me polnud valmis, vaid Leedu tegi ideaalse esimese veerandaja. Nägime, kui kõvasti me peame oma eesmärkide täitmiseks mängima,“ lisas juhendaja.

USA jõudis paaril korral mõne punkti kaugusele, kuid viigi- või eduseisuni nad ennast välja ei võidelnud. Leedu sai matšis kätte 18 ründelauda, millelt nad said 17 punkti. USA vastav saldo oli üheksa ja kaks. Leedu pingilt sekkunud mehed viskasid 61 punkti, USA vahetusmehed 38.

Kerr leidis esitusest ka positiivset. „Mulle meeldis, et kutid võitlesid lõpuni. Meil on nüüd vaatamiseks suurepärane videomaterjal. Leedu on hiilgav korvpallimeeskond. Nad liiguvad, viskavad ja treener teeb väga head tööd,“ kiitis Kerr. „Oleme pettunud, kuid meie siht on jätkuvalt kuldmedal. Saime olulise kogemuse, sest see on FIBA. Vastas on meeskonnad, kellel on järjepidevust, ning nad saavad aru, mida nad platsil teevad. Leedu oli hiilgav. Nad väärisid võitu.“

USA kohtub teisipäevases veerandfinaalis Itaaliaga ning Leedu võtab mõõtu Serbialt.