„24 korvisöötu ja 6 pallikaotust näitab meie täna pakutud korvpalli kvaliteeti,“ tõi Läti peatreener Luca Banchi välja ühe peamise võidu võtme. „Olen väga rahul ja kuttide üle uhke. Tõestasime selles mängus, et me liigume õiges suunas. Matši algus oli päris keeruline, sest Brasiilia on üsna spetsiifiline meeskond - võidumängus Kanadaga nad suutsid pisikesed detailid keerata enda kasuks. Nagu poksija, kes annab järjest lööke.“

Kahe poolaja vahelisele pausile läksid lätlased 45:42 eduseisus, aga kolmandal veerandil keerasid nad kaitse lukku ja viskasid ise 36 silma. Sellega oli mäng tehtud ning meie lõunanaabrid võitsid lõppeks kohtumise 104:84. Nii jõudsid esmakordselt MM-il osalevad lätlased kohe esimesel katsel kaheksa parema sekka.

Eelkõige tegi meeskond muudatused pick'n'roll kaitses. „Suutsime kahe poolajal vahel teha õiged muudatused ning panime korvialuse kinni. Treenerid ja mängijad tegid selles plaanis suurepärast tööd ning väljakul näidati õiget suhtumist. Saime kaitses asjad kinni ja olime rünnakul teravad,“ sedastas itaallasest juhendaja.

Läti on sel turniiril pannud selili Prantsusmaa, Hispaania ja Brasiilia, veerandfinaalis ootab neid ees Saksamaa.

Peatreener edus enda rolli liiga suureks ei pidanud. „Minu töö on mängijate suunamine, aga mängijad peavad need asjad platsil ise täide viima. Mul pole pulti, millega mängijaid juhtida. Me võime poolajal riietusruumis teha pisikesi muudatusi, aga sa ei saa muuta oma plaani, stiili, iseloomu ja identiteeti. Oleme väljakul üsna mitmekülgsed, kuid peamine on see, et mängijad annavad endast kõik,“ lisas ta.