Päeva alustanud Itaalia ja Puerto Rico läksid I-vahegrupi matšile vastu seisust, kus kohtumise võitja kindlustas koha veerandfinaalis. Esimesel poolajal terad sõkaldest ei eraldunud, sest saapamaa korvpallurid olid peal napilt 39:36 ning kolmandal veerandil alustas paremini Puero Rico, kes läks juhtima kahega. Kuid siis võttis asjad üle Itaalia NBA äss Simone Fontecchio, keda toetasid hästi vanameistrid eesotsas Luigi Datomega.

Otsustava neljandiku eel olid eurooplased peal 51:47, kuid vägeva veerandi abil võitsid nad kohtumise 74:57. Itaalia koondise parimatena viskasid Stefano Tonut ja Giampaolo Ricci 15 punkti. Fontecchio arvele jäi 12 silma ja 12 lauda. Puerto Rico äss Tremont Waters tõi 13 punkti ja andis üheksa korvisöötu, samas patustas ta ka seitsme pallikaotusega.

Läti pakkus vägeva viskekontserdi

Ka Jakartas toimunud Brasiilia ja Läti lahingus oli laual pääse veerandfinaali. Võrdselt kulgenud kohtumise alguse järel said paremini hoo sisse lätlased, kes teisel veerandil pääsesid parimal juhul eest kümnega ning kahe poolaja vahelisele pausile läksid nad 45:42 edusesisus.

Kuid kolmandal veerandil pakkusid lõunanaabrid pöörase viskekontserdi. Alustuseks läks lätlastel hoogu kümme silma järjest toonud Artūrs Žagars, keda peagi hakkasid õnnestumistega toetama ka teised kaaslased eesotsas Andrejs Gražulisega. Kümne minutiga 36 punkti visanud Läti oli otsustava veerandi eel peal 81:63 ning sellega olid asjad tehtud.

Mängust 66-st viskest 38 tabanud (sealhulgas kolmesed 33-st 16) ning kõik tosin vabaviset sopsanud lätlased võitsid kohtumise 104:84. Gražulis tõi võitjate kasuks 24, Žagars 17 ja Davis Bertans 14 punkti.

L-vahegrupi teise edasipääseja selgitavad Kanada ja Hispaania. Itaalia ja Läti vastased kaheksa parema seas selguvad päeva teises pooles, kui toimuvad neli viimast vahegruppide mängu.

Ülejäänud kahes hommikuses matšis võtsid mõõtu meeskonnad, kellel olid edasipääsulootused juba varem kadunud. Austraalia alistas 100:84 Gruusia ning Montenegro 73:69 Kreeka.